Alla som någonsin har försökt att ta bort en mullvad från sin trädgård kommer inte att skratta åt den här cirkusen. Dessa skadedjur skulle kanske inte störa någon om det inte vore för att de skadar gräs och växter samt utsikten. Innan du drar fram de tunga vapnen lönar det sig att prova huskurer mot mullvadar. Observera: alla är inte särskilt välsmakande, men det går lätt att hitta en i köket.

Du behöver inte ha en mullvadsinvasion för att bli trött på dessa djur. Bara en enda mullvad kan vara tillräckligt irriterande. En eller två mullvadar kommer förmodligen inte att göra dig upprörd, men ibland lämnar skadedjuren hela trottoarer och förstör välskötta gräsmattor och blomsterrabatter. Vad kan du göra åt det?

Hur man avskräcker en mullvad? Ta från köket och applicera på mullvaden

Det finns ett antal produkter i trädgårdsbutikerna som hjälper oss att bekämpa mullvadar. En del är direkt omänskliga, en del är dyra och en del är inte alltid så effektiva som vi förväntar oss att de ska vara. Innan vi kastar oss över de specifika produkterna från butikerna lönar det sig att prova huskurer mot mullvad. Många trädgårdsmästare rekommenderar en i synnerhet.

Vinäger har en avskräckande effekt på mullvadar. Det kan till och med snabbt driva ut vissa människor ur ett rum, för att inte tala om djur. Hur man använder vinäger på mullvadar? Blanda det helt enkelt med vatten i förhållandet 1:10 och häll det omedelbart i mal. Täck sedan över den med jord. Upprepa denna process nästa dag med en annan hög. Det är viktigt att vi inte översvämmar alla mullvadshögar på en gång så att skadedjuret kan fly från fastigheten.

Huskurer för mullvadar. Patent med mjäll och förstörande fisk

Vissa människor försöker olika metoder för att bekämpa detta. Bland de mest populära är att strö hund- eller katthår och deras avföring i skopor. På tal om dessa inte så smakliga sätt att hantera mullvadar är det också värt att nämna bortskämd fisk, som också kan begravas i en mullvadshög. Om du har några rester från fredagskvällens middag, istället för att slänga dem i papperskorgen, släng dem i.

Många människor förlitar sig på mullvadsprevention för att förhindra ett mullvadsproblem. När du ordnar din trädgård bör du frestas att inkludera växter som avskräcker mullvadar. Dessa inkluderar axamietna, påsklilja, ricinusböna, vitlök och basilika. Många människor tycker om att ha hundar utomhus, vilket är ett effektivt förebyggande mot mullvadar.