Vilka rosor är lättast att odla? Om du tar hand om dina blommor på rätt sätt kommer ingen art att ge dig problem. Använd bara ett bra gödningsmedel så blommar buskarna i många månader. Men du behöver inte spendera en förmögenhet på gödningsmedel. Den här produkten kostar bara några euro.

När man ska anlägga en trädgård väljer många att plantera rosor. De är vackra, graciösa blommor som utmärker sig genom sin mångfald av arter och färger. En rosenträdgård är mycket romantisk, elegant och full av ljuvliga dofter.

För att njuta av dessa växter måste du dock känna till deras grundläggande vårdförväntningar. De är krävande blommor, så de behöver inte bara vatten och sol, utan också bra näringsämnen för full utveckling. Ta reda på hur du kan förbättra deras blomning.

Hur man tar hand om rosor i trädgården? Kom ihåg dessa enkla regler

Innan vi går vidare med att gödsla rosor är det värt att påminna oss om vilka krav dessa vackra växter har. Utan att ge dem grundläggande levnadsvillkor är det omöjligt att räkna med att näringsämnen på ett mirakulöst sätt förbättrar deras utseende. Platsen där vi planterar blommorna är mycket viktig. Platsen bör vara väl exponerad för solljus i minst fem timmar om dagen, helst under den första halvan av dagen.

Därför placeringar intill höga träd eller frodiga växter med omfattande rotsystem inte fungera, eftersom de kan absorbera vatten från blommorna. Det är också värt att att skydda buskarna från starka vindarsom kan förstöra dem. En annan viktig faktor är markens kvalitet. Rosor trivs bäst i sandig lerjord, lätt genomsläpplig och fuktig. Det är värt att tillsätta torv till substratet för att hålla pH-nivån på 6 till 7.

SE ÄVEN: Du behöver ett skarpt öga för den här frågesporten. Identifiera alla blommor på bilderna och få 11/11

Är en ros svår att odla? Detta balsam kommer att förbättra dess blomning

Rosor ska vattnas regelbundet och se till att jorden under buskarna är konstant fuktig men inte vattendränkt. Förutom vatten behöver blommor värdefulla näringsämnen och ämnen för att utvecklas, växa och blomma ordentligt. Du behöver dock inte springa iväg till trädgårdscentret och spendera en förmögenhet på olika kemikalier. Gå bara till apoteket och köp ricinolja för några euro.

Den innehåller fettsyror som har en gynnsam effekt på rosens rotning och stimulerar dess korrekta tillväxt. Hur förbereder man ett sådant gödselmedel? Häll i en hink 10 liter vatten och tillsätt en tesked olja. Med denna blandning kan du ge rosorna vatten en gång i månaden, helst på morgonen eller kvällenr. Detta kommer att hålla blommorna blommande fram till senhösten.