Tips för hemmet

Den här lemonaden får dig på fötter även i den hetaste värmen. Basen är denna

När det är varmt och du inte står ut med hettan är det viktigt att hålla sig väl hydrerad. Hemmagjord lemonad med en sällsynt smak kommer att locka dig att sträcka dig efter en drink.

Vissa föredrar den söta smaken och tillsätter mer socker eller honung, medan andra väljer den syrliga versionen och hävdar att den senare är ännu mer uppfriskande. Lemonad har haft en bestående popularitet genom åren och konkurrerar djärvt med kolsyrade drycker på restaurangmenyer. Det är väldigt enkelt att göra hemma och du behöver inte begränsa dig till citroner.

Hur gör man lemonad?

De första uppgifterna om en drink som liknar limonad kommer från Egypten för mer än tusen år sedan. Forntida egyptier kombinerade citroner med dadlar och honung. Med tiden erövrade lemonaden hela världen och blev en av de mest populära dryckerna. I Slovakien dök lemonad troligen upp i början av 1800-talet och blev snabbt populär, särskilt efter första världskriget.

Att förbereda hemlagad limonad är en enkel affär. Allt du behöver är några grundläggande ingredienser: citroner, socker, vatten och lite fantasi. Du kan experimentera med olika frukter, örter och ingredienser. Istället för vanligt vatten kan du också välja ett med bubblor. Socker, honung, erytritol eller xylitol kan användas som sötningsmedel.

Hemlagad rabarberlemonad

Rabarber är den grönsak som oftast hamnar i pajen på sommaren. Och det är verkligen ett bra val, men det är värt att lägga några stjälkar åt sidan för att göra läcker lemonad. Den är syrlig och passar utmärkt som uppfriskning under varma dagar.

Det är en bra idé att tillsätta socker i lemonaden gradvis och justera sötman efter individuella preferenser.

Ingredienser:

  • 500 g rabarber,
  • 1 kopp socker,
  • 1 liter vatten
  • Saft av 2 citroner
  • Kvist mynta för garnering

Förberedelse:

  1. Tvätta rabarbern, skär den i mindre bitar och lägg den i en kastrull.
  2. Täck rabarbern med socker och vatten. Koka på medelhög värme tills rabarbern är mjuk och sockret har lösts upp.
  3. Sila den varma blandningen genom en sil för att få bort rabarberbitarna.
  4. Låt svalna och tillsätt sedan saften från två citroner.
  5. Häll upp lemonaden i en kanna och kyl i kylskåpet.
  6. Lägg i is och en kvist mynta i glasen före servering.

Hemmagjord lemonad med rabarber smakar helt galet. Det är den perfekta sommarförfriskningen.

Leave a Response