Hur blir man av med sniglar? Deras närvaro är en obehaglig situation som kan förhindras genom att plantera vissa perenner i sängarna. Inte bara kommer det att driva skadedjuren bort, men det kommer också att dekorera din trädgård med vackra blommor. Hur man odlar lungurt? Det har inte höga krav.

Lungwort är en uppseendeväckande perenn med sina färgglada blommor och brokiga blad. Den passar bra i alla miljöer och kan skapa vackra färgmattor tack vare sin förmåga att sprida sig. Den har medicinska egenskaper och, vilket är viktigt, är utmärkt för att driva bort mördarsniglar från trädgården. Om sniglar är din bane, se till att hålla utkik efter denna fleråriga.

Hur man odlar lungwort? Få sinnesfrid från sniglar

Till skillnad från många växter, lungwort trivs bäst i halvskugga eller skugga. Det är värt att hålla ett öga på detta, eftersom konstant exponering för solljus tenderar att bränna bladen och sakta ner tillväxten. Växten föredrar väldränerad jord med ett lätt surt pH. Det rekommenderas att berika den före plantering hästgödsel eller färsk kompost.

Var noga med att säkerställa tillräcklig vattning eftersom lungört inte tål torka. Dess jord bör hållas fuktig hela tiden, men man bör se till att undvika övervätning. En gång om året efter blomningen ska döda skott och bleka blommor klippas bort. Detta kommer att uppmuntra växten att växa. Vid gödsling ska du vara särskilt uppmärksam på kväveinnehållet, eftersom ett överskott av detta näringsämne är skadligt för växten.

Hur förbereder man gödselmedel för blomning? Organisk näring är en hit

Om du vill ta hand om dina lungurtblommor utan att påverka miljön negativt, gör hemlagad gödselmedel. Genom att göra det från bananskal kan du förse växterna med rätt mängd kalium och fosfor. Båda bidrar till en frodig och hälsosam blomning.

  • Skär några bananskal i bitar, lägg dem i en hink och täck med tre liter vatten.
  • Låt stå i några dagar så att näringsämnena kan komma in i vätskan.
  • Sila resten och vattna det resulterande avkoket en gång var tredje vecka.

TIPS! Om du dricker kaffe kan du använda det för att göra gödselmedel för perenner. Samla bara upp kaffesumpen, torka den på en pappershandduk och strö den under växterna. Men kom ihåg att inte göra detta mer än två gånger om året.