Om du odlar fruktträd eller buskar i din trädgård berör problemet dig verkligen. Rodnande körsbär fungerar som en inbjudan till bevingade skadedjur som konsumerar den mogna frukten. Hur avskräcker du fåglar från träd? Använd en enkel metod för att uppnå framgång.

Stare, koltrastar och kråkor är inga lätta motståndare. Deras förmåga att flyga gör det säkert lättare för dem att bosätta sig i höga träd och äta sig mätta på dina grödor. Ofta använder man ljud för att skydda sina fruktträd från dem. Olika typer av gongar eller trumpeter kan vara effektiva, men bara på kort sikt. Vad kan du göra för att förhindra att oinbjudna gäster stjäl dina grödor? Det finns ett effektivt sätt att göra detta på.

Hur man skrämmer fåglar bort från träd? Detta problem löses effektivt med ett grönsakstrick

Vissa arter av fruktätande fåglar är skyddade, så att skrämma bort dem från träd borde inte göra någon skada. När du väljer en metod för att bekämpa dem bör du satsa på miljövänliga lösningar. Det visar sig att den bästa effektiviteten uppnås med lök. De flesta fåglar tycker inte om lukten av den, så den fungerar bra som ett naturligt avskräckande medel. Hur använder du det för att skydda dina träd? Du behöver en sax, några lökar och ett snöre.

  • Skiva lökarna i centimetertjocka skivor och stick hål i dem.
  • Skär skosnörena i bitar och trä varje bit genom löken.
  • Häng upp löksnörena i kvistarna och placera dem på olika ställen.

TIPS! Lökmedel gör bara jobbet i 2 – 3 dagar. När du inte längre kan känna lukten av grönsaken, byt ut skivorna mot nya.

Vad ska man täcka fruktträd med? Öka skyddet och få en riklig skörd

För att öka skyddet för din frukt, överväg installera speciella nät. Om de är väl monterade kan varken starar eller koltrastar ta sig igenom dem. Det är värt att fästa konstgjorda rovdjur eller reflekterande tejp på sådant material. Bevingade besökare kommer att skrämmas bort och kommer inte längre att vilja festa i din trädgård. En bra metod kan också vara placera vattningspunkter på ett betydande avstånd från träd. I tider av torka letar fåglar efter sätt att släcka sin törst, vilket de gör genom att äta frukt. Om du förser dem med en sådan plats kanske de slutar att vara intresserade av körsbär eller druvor.