Tips för hemmet

Du kan ta bort trädstubben ganska enkelt. Farfar avslöjade tricket

Om du har en trädstubbe i trädgården som behöver tas bort kanske du blir förvånad över de höga kostnaderna för professionella tjänster. Vissa företag tar upp till 400 euro för borttagning av stubbar. Lyckligtvis finns det sätt att bli av med stubben själv, snabbt och gratis. Nyckeln är förberedelse.

Hur gör man det?

För att ta bort en trädstubbe behöver du bara några saker som du förmodligen har hemma. Förbered en elektrisk borrmaskin, bordssalt och lite vatten. Börja med att borra flera hål i stubben, ca 10 till 15 cm från varandra. Det är viktigt att hålen är så djupa som möjligt så att saltet kan tränga in i stubben.

Använda salt

Lägg en matsked salt i varje hål och tillsätt en halv kopp vatten så att saltet löses upp. Upprepa denna procedur var 14:e dag.

Saltet kommer gradvis att dra ut all fukt från stubben, torka och sönderdela träet.

Alternativa metoder

Om saltmetoden inte passar dig finns det andra sätt. Du kan till exempel bränna stubben. Vänta tills träet har torkat, skär sedan av ytan på stubben så att den får formen av en hjulek, häll tändvätska över och tänd på.

Denna process kan ta några timmar, men resultatet är väl värt det.

Ett annat alternativ är att dra nytta av naturen och kompostera stubben. Bryt upp ytan på stubben med en motorsåg eller yxa och strö sedan kompost eller annat organiskt material över den. Du kan använda kompostacceleratorer, som finns i trädgårdsbutiker, för att påskynda saker och ting.

Du har kommit över problemet

Tack vare min farfars enkla trick blev vi av med stubben utan större ansträngning och, viktigast av allt, helt gratis. Om du har en stubbe i din trädgård som är i vägen, var inte rädd för att prova någon av dessa metoder. Du kommer inte bara att spara pengar utan även tid.

Observera att det finns många sätt att ta bort en stubbe utan att använda tunga maskiner eller kemikalier. Prova miljövänliga metoder och din trädgård kommer snart att vara fri från oönskade stubbar.

Leave a Response