Vad skrämmer effektivt bort fåglar? En kökshit som vi använder nästan varje dag har många värdefulla användningsområden även i trädgården. Ge det bara ett försök så snart som möjligt och du kommer att njuta av en riklig skörd under skördetiden.

Fåglar är utan tvekan en viktig del av ekosystemet. För det första kan de vara användbara när det gäller att hantera irriterande flugor och myggor. Å andra sidan kan de vara en stor olägenhet för markägare, fruktodlare och trädgårdsmästare, särskilt när det gäller fruktträd och buskar.

Hur skrämmer man bort fåglar från trädgården? De kommer inte ens att försöka närma sig dina träd och buskar

För många fåglar är ett fruktträd en riktig delikatess. De äter eller gör bara hål i trädgårdsväxter. Lyckligtvis finns det många humana metoder för att hålla flygande ”fiender” borta från din trädgård och dina nyligen planterade frön. I stället för att bygga en fågelskrämma eller hänga upp en CD kan du använda ett ark aluminiumfolie. Aluminiumfolien kommer att börja flimra och prassla som ultraljudsavstötande medel tack vare solens strålar och vindbyar.

  1. Klipp breda remsor av folie.
  2. Vira runt grenar på träd och buskar.
  3. Du kan också fästa dem på pinnar runt rabatter.

Vad avvisar effektivt fåglar? Huskurer för att hålla dem borta

En annan lösning som kommer att fungera är att hänga bilder av rovfåglar i trädgården. De kommer att fungera bäst silhuetter av en hök eller en korp. När mindre fåglar ser dem ger de snabbt upp med att utforska vår egendom. Med tiden börjar de undvika den. Du kan köpa färdiga figurer för detta ändamål i en trädgårdsaffär eller göra dem själv genom att skära ut dem i kartong.