Trägolv är mycket slitstarka. De ser vackra ut och ger klass och elegans till alla interiörer, men du måste ta hand om dem ordentligt. För att undvika att skada dina parkettgolv, använd huskurer istället för de som innehåller hårda kemikalier. De kommer också att låta dig spara på inköp.

Nästa gång kan du tillsätta några droppar av en billig produkt från köksskåpet i en hink med vatten innan du tvättar golvet. Då kommer dina trista parkettgolv att skina som en spegel igen. Och det helt utan kemikalier!

Om du inte tror på ett ord vi säger, bör du prova den här metoden när du städar. Och det här är bara en av tre billiga huskurer för rena golv i hemmet som är värda att prova.

Hur tvättar man ett trägolv? Prova ett hemmedel med vinäger

Att tvätta ett trägolv med vatten och vinäger är ett gammalt hustruns knep för rena parkettgolv. Och som vi vet fungerar beprövade och sanna metoder som har använts i generationer vanligtvis bäst. För att testa detta, häll en hink med 1 liter varmt vatten och ½ kopp vit vinäger.

Blötlägg en mopp eller trasa i lösningen och torka av smutsiga parkettgolv. Damm och smuts kommer snabbt att försvinna. Detta hemlagade sätt att rengöra golvet kan också användas för att ta hand om köks- eller badrumsplattor.

Golvvård med olivolja. Då kommer det att skina som en spegel

Du kan också använda… en annan överraskningsprodukt från köksbänken för att vårda ditt golv. Förbered en sprayflaska och häll 2 matskedar olivolja i den. Lägg till 1 matsked destillerad vit vinäger och 15 droppar av valfri eterisk olja för en härlig doft (t.ex. apelsin). Glöm inte att även 2 glas vatten.

Blanda alla ingredienser ordentligt genom att skaka flaskan. Spraya golvet flera gånger och torka av med en trasa. Det kommer att skina som en spegel och en underbar doft kommer att tränga igenom din lägenhet.

Eller kanske tvätta golvet med te?

Vad sägs om att försöka tvätta golvet med… te? Detta är inte ett skämt. Du behöver 2 påsar svart te. Koka upp dem i en kastrull med vatten och när de svalnat, blöt en trasa i saltlaken och torka av parkettgolven. Tagera för att få ett snyggt, rent och välskött golv.