Sommaren är i full gång, och det betyder att förutom soliga dagar följer fruktflugor också med oss. De är väldigt irriterande och kan orsaka mycket problem, men det här huskuret fungerar som en charm på dem!

Du har förmodligen märkt dem i ditt hus och att bli av med dessa små skadedjur kan vara riktigt irriterande. Lyckligtvis behöver du inte spendera pengar på dyra och specialiserade produkter eftersom det finns huskurer som fungerar nästan omedelbart!

Fördärvar de sommarstämningen? Det behöver inte vara på det sättet!

Fruktflugor är små flugor som ofta finns i miljöer som förknippas med jäsning, till exempel frukt som plockas på marken, ruttnande frukt, jäsande grönsaker, fruktjuicer, vin och snacks. Tyvärr verkar det som om de flesta av vårt köks mest popularitet är under sommaren. De dyker upp i frukt och grönsaker från sen vår och är med oss fram till början av hösten.

Flugor kan vara besvärliga, men de är inte farliga för människor. De är dock skadedjur som kan överföra bakterier och svampar till frukt och grönsaker, vilket kan orsaka matförstöring, Om regelbunden rengöring och kasta bort bortskämd mat inte hjälper, se till att prova min favoritmetod.

Jag är säker på att du har det i ditt kök och det kan göra underverk på nolltid!

Min beprövade och testade favoritmetod för att bekämpa myggor är avkok av vinäger. Du behöver äppelcidervinäger (eller annan fruktvinäger), diskmedel eller tvål och lite vatten. Lägg en blandning som denna runt grönsaker eller frukt och jag garanterar dig att flugorna kommer att välja den framför maten.

Andra sätt är värda att nämna:

  • Honungsfälla: Lägg några matskedar honung på en tallrik och täck den med plastfolie som du försiktigt stansar några hål i.
  • Kiselsand: Att strö kiselsand på skafferihyllor eller runt diskbänkar i köket kommer att avskräcka flugor.
  • Ta bort döda växter – Fruktflugor gillar att hänga bland döda växter. Ta regelbundet bort döda blad och blommor från krukor
  • Använd eteriska oljor – Vissa eteriska oljor, t.ex. pepparmynta eller citron, kan motverka bananflugor. Spraya en blandning av vatten och eterisk olja på ytor där insekterna ofta uppehåller sig.