Köksredskap har ofta fler användningsområden än vi tror. Detta inkluderar kökssikten. Detta verktyg, som främst används för att sila vätskor eller sikta mjöl, kan faktiskt vara nästan ett multifunktionellt verktyg. Se vad mer du kan använda det till.
Använda en kökssikt
Beroende på silens tjocklek kan den användas för att sikta mjöl och för att sila vätskor. Men har du någonsin funderat på hur du annars kan använda den?
Det visar sig att den skulle vara perfekt för att breda smör på bröd. Det här är ett lysande råd till alla som irriterar sig på hårt och svårsmort smör.
Gnugga helt enkelt smöret genom en kökssil, vilket skapar fina flingor som du enkelt kan sprida på skivor. På samma sätt blir silen ett slags rivjärn för relativt mjuka livsmedel.
Använd sikten som rivjärn
Visste du att du också kan använda en kökssil som en grönsaksskalare eller ett verktyg som hjälper dig att koka ägg? Gnid helt enkelt silen mot grönsakerna och efter ett tag lossnar skalet av sig självt.
När du kokar ägg rekommenderar vi att du lägger dem på silen och blötlägger dem i vatten. Det blir mycket enklare att både lägga äggen i vattnet och ta ut dem.
Skapa välsmakande skum utan ansträngning
Du kan också använda kökssilen för att göra gott skum. Lägg bara frukten på den och mosa den med en sked. Att göra äppel- eller jordgubbsskum blir enklare än någonsin.
Kära läsare, visste du att detta är användningen av en kökssil? Om du har kunskap om dess andra funktioner, var noga med att dela dem i kommentarerna.