Trädgård

Ingrediensen i köksskåpet som skyddar gurkor mot sjukdomar

kan bära frukt fram till frost. Men allt beror på deras vård. Om gurkorna är sjuka är det osannolikt att skördens kvalitet och kvantitet kommer att tilltala trädgårdsmästaren. I det här fallet förlitar sig erfarna trädgårdsmästare på en ingrediens från köksskåpet. Bikarbonat är en utmärkt lösning för att skydda gurkor från sjukdomar.

Bikarbonat av läsk för att förhindra röta av alla slag

I det här fallet måste du späda ut en halv kopp bakpulver i en hink med vatten. Se till att produkten har tid att lösa upp sig. Du kan sedan börja vattna planteringen med den beredda lösningen.

Detta medel kan också användas som en behandling: ta en paus på 24 timmar mellan vattningarna och fortsätt proceduren tills gurkorna är helt botade.

Soda mot pulverformig mögel

Detta botemedel kan användas för både förebyggande (en gång) och behandling av sjukdomen (en gång i veckan). Vi rekommenderar att du blandar två stora skedar olja (raffinerad) och läsk i en hink med vatten. Det är också värt att förstärka kompositionen med två tabletter aspirin och 1-2 skedar riven tvål.

Andra användningar av läsk i gurkodling

Bakpulver bekämpar också svampsjukdomar samt skadedjur som bladlöss, som nästan alltid sätter sig på insidan av bladen. Det förbättrar också gurkornas smak och arom.

För att bereda en arbetslösning med bikarbonat löser du upp 2 matskedar av ingrediensen i 10 liter vatten. Kom ihåg att du aldrig ska vattna dina växter direkt med något gödningsmedel, vare sig organiskt eller kemiskt; vattna dem först med rent vatten och sedan med det gödningsmedel du väljer.

Det är lämpligt att börja gödsla efter kl. 18.00 eller tidigt på morgonen. Om du inte har mulch, bör du lossa jorden så att gödsling kan göras enkelt, och tillgång till luft är bara ett plus för växterna. Vattna sedan med rent vatten och sedan med en bikarbonatlösning.

Bikarbonat fungerar också bra mot skadedjur. Jag blev av med bladlöss med en enkel men verkligen fungerande metod. För 1 liter vatten behöver du 1 matsked läsk och 1 matsked solrosolja eller tvål. Spraya buskarna som påverkas av bladlöss med den beredda blandningen.

Leave a Response