Det finns förmodligen ingen bättre ört för sommaren. Den kommer att få uppblåstheten att försvinna och du kommer att bli lättare
Det finns nog ingen bättre ört för sommaren. Den som har den i sin trädgård eller på sin balkong kan snabbt ta för sig. Mynta, som den kallas, hjälper mot magont och matsmältningsbesvär och är dessutom behagligt uppfriskande eller till och med svalkande. De här små gröna bladen har stor kraft.
Mynta är en av de mest populära örterna som kan användas både i köket och medicinskt. Den har funnits i århundraden, men dess många hälsofördelar och underbara doft gör den mer och mer populär för varje år.
Känd i århundraden
I det gamla Egypten användes mynta som ett botemedel mot magbesvär, och i Grekland och Rom uppskattades den för sin friska doft och sina medicinska egenskaper. Denna ört förekommer också i kinesisk medicin. Idag kan vi hitta många sorter av mynta , men den mest populära är pepparmynta. Andra sorter är också intressanta, till exempel ananas, choklad, äpple, jordgubbe, mojito, mexikansk, citron och lime. De kan skilja sig något i doft, men egenskaperna är desamma.
När din mage gör ont
Mynta är en växt med ett brett spektrum av hälsofördelar. Dess eteriska oljor, flavonoider, glykosider och mineraler har välgörande effekter på kroppen. En av de viktigaste beståndsdelarna i mynta är mentol, som har smärtstillande och antibakteriella egenskaper. Den är också känd för sina matsmältningsfrämjande egenskaper. Dess antispasmodiska effekt gör den oumbärlig för magbesvär. Det hjälper till med matsmältningsbesvär eller flatulens. En infusion av mynta kan lindra halsbränna och illamående.
Ovanlig doft
Hur man förbereder mynta saltlösning? Inget enklare. Täck bara myntabladen med varmt vatten, koka upp och låt svalna. En utsökt, uppfriskande dryck är klar. Dess fräscha, svalkande arom gör den också till ett perfekt komplement till många rätter. Färska myntablad är en fantastisk garnering och ett bra tillskott till sallader, såser och desserter. Har du ett överskott av denna ört? Torka kvistarna och använd dem för att göra läckra infusioner på vintern, de är ett bra komplement till teer.