Trädgård

Gurkor kommer inte att ha någon skörd med detta gödselmedel

Tomater och paprika börjar bära frukt redan i juli. Han ser också till att gurkorna inte blir gula och att deras blommor inte faller av. Dessa två naturgödselmedel hjälper till under sommaren i trädgården och växthuset. Det sägs att de kan öka avkastningen 10 gånger mer.

De bästa gödningsmedlen för gurkor

Dessa gödningsmedel ökar tillväxten av gulnande gurkor, vilket hjälper till att producera en riklig skörd av inte bara gurkor utan andra grödor som tomater och paprika.

För att förbereda det första gödselmedlet tar du en 10-liters hink med vatten och tillsätter några droppar vanlig jod och en kopp mjölk, vassle eller gräddfil och blandar kompositionen väl i hinken. Vattnet ska vara något svalare än utetemperaturen. Både plantans löv ovanför och under kan behandlas med denna produkt. Du kan hälla 100 – 200 ml av lösningen under varje buske. Det är tillrådligt att behandla på sen eftermiddag.

Det andra gödselmedlet, som rekommenderas att kombinera med det föregående, bereds på basis av 10 liter vatten, till vilket ett glas träaska och ett glas äppelcidervinäger tillsätts. Rör om denna cocktail, låt den stå i en dag, blanda denna infusion med vatten i proportionen 1 till 1 och använd den för applicering under varje buske. Denna behandling görs en gång i veckan och hjälper gurkorna, tomaterna och paprikorna att frukta tills vädret blir kallt. Erfarna trädgårdsmästare kombinerar dessa två metoder och får det bästa resultatet.

I augusti kan gurkor börja bli gula av olika anledningar, först och främst kanske de inte har tillräckligt med vatten eller ljus. Orsaken till gulfärgning kan också vara för tät plantering, när grönsaker planteras mycket nära varandra. Skadedjur och sjukdomar kan också vara en orsak.

Om bladen blir gula bör de tas bort och en lösning av superfosfat och kalciumsulfat bör beredas i mitten av månaden. En matsked vardera av ingredienserna löses upp i en hink med vatten. Behandla grönsaksbäddarna med den resulterande lösningen.

För att förhindra att gurkorna blir bittra måste de vattnas ordentligt. Buskar bör vattnas på kvällen och endast med sedimenterat vatten. Det är bättre att samla upp vatten i en behållare på morgonen och låta det värmas i solen. Vattentemperaturen för vattning av gurkor bör vara 25-28 grader.

Gurkor ”älskar” vatten, men du bör inte vattna jorden. Det viktigaste är att förhindra att buskarna torkar ut och spricker i marken. Vid vattning är det nödvändigt att fukta jorden inom en radie av 15 cm och upp till spadbajonettens djup (cirka 20 cm). Detta kommer att ge vatten för hela rotsystemet.

Leave a Response