Trädgård

Du kommer att plocka gurkor till frosten om du strösslar dem med detta

Varje trädgårdsmästare vill förlänga frukten av , som han odlar i sin trädgård. För att uppnå detta resultat är det viktigt att strö jorden med en blandning. Som ett resultat kommer gurkbuskar att bära frukt fram till frost. I det här fallet kommer det inte att finnas några problem med varken kvantiteten eller kvaliteten på den bildade frukten. Tack vare detta gödselmedel kommer trädgårdsmästaren att kunna skörda 2 gånger fler gurkor än vanligt.

Medel för att få en dubbel skörd av gurkor och förlänga deras fruktsättning

I det här fallet är det en blandning som består av två ingredienser: trädgårdsinfusionsjord och granulerad gödsel.

Den första komponenten är nödvändig för att växten ska få skydd mot farliga mikroorganismer samt för att få viktiga spårämnen: kisel, magnesium och bor. Den andra komponenten är källan till de näringsämnen utan vilka långvarig fruktsättning av gurkor är omöjlig.

För ett och ett halvt kilo trädgårdsdiatoméjord bör du använda ett kilo granulerad gödsel. Med den resulterande blandningen bör du täcka jorden direkt under växten. Det är lämpligt att utföra proceduren i slutet av juli eller efter den sista sommarmånaden. Fördelen med blandningen är att den verkar gradvis: jorden behåller sitt förbättrade tillstånd under lång tid.

Utfodring och vattning av gurkor

I början av vinstockens tillväxt är det tillräckligt att befrukta den och kombinera vattning med nitrofoska med en hastighet av 1 matsked per hink vatten. I mitten av frukten (i juli) och på sensommaren är det nödvändigt att fylla på kalium- och kvävebristen. Blanda ett halvt kg gödsel och 1 matsked kaliumsulfat i en hink med vatten. Om inte tillräckligt med organiskt gödselmedel tillfördes vid planteringstillfället uppstår behovet av gödsling dubbelt så ofta.

Skillnaden i skötsel av gurkor i växthus och på friland är avsevärd. I växthuset är temperaturen alltid högre, så växterna har olika krav. Om vattning efter regn eller i svalt väder utomhus kan utelämnas, då inomhus är det nödvändigt minst en gång om dagen. De flesta sorter i avsaknad av fukt kan ändra fruktens smak. Som ett resultat blir frukten bitter. Själva frukten blir onaturligt krökt och ojämn i tjocklek.

Vattenförbrukningen är 8-12 liter per kvadratmeter. Om jorden av någon anledning är ganska torr ökar mängden till 15-20 liter. Markvätningsdjupet bör vara minst 20 cm. Morgonbevattning utförs alltid vid roten så att vatten inte faller på bladen. Den bästa tiden är från 6 till 10, när solen ännu inte är för stark. Det är tillrådligt att utföra kvällsvattning från 7 till 9 när det fortfarande är varmt. I växthuset, efter varje vattning, är det nödvändigt att ventilera rummet och du måste se till att luften inte är för fuktig ( optimal luftfuktighet är 60-65%).

Om lufttemperaturen är för hög bör du öppna alla ventiler och placera hinkar med kallt vatten mellan växterna. Brist på vattning minskar avkastningen avsevärt, och vattning av plantornas blad leder till svampsjukdomar.

Leave a Response