Trädgård

Tecken på att gurkskörden är klar

Gurkor kan odlas i växthus eller i trädgården och är omtyckta av trädgårdsodlare för sin goda smak och lättodlade egenskaper. De växer på vinrankor och är mycket vanliga på bordet på sommaren.

Att plocka gurka kan tyckas vara en enkel uppgift, men det finns några saker att tänka på för att se till att du får bästa resultat för dina behov. Använd en trädgårdssax när du plockar mogna gurkor och var uppmärksam på dessa tecken.

Tecken på att gurkorna är redo att plockas

Den rätta tiden

Gurka är en sval vädergröda som kan skördas på olika sätt under växtsäsongen. Den tid som krävs för att skörda gurkor beror på gurksorten och tillväxtstadiet.

När honblomman öppnar sig betyder det att din gurka är mogen och redo att bära frukt. Mogen frukt kan skördas inom 50 dagar.

Storlek

Den perfekta storleken på en gurka som ska skördas varierar beroende på dina preferenser och hur du gillar dem. Men de är vanligtvis redo att skördas när de är mellan 20-30 cm långa.

Små gurkor blir krispiga och har inte mycket smak. Stora gurkor blir trådiga och inte lika smakrika. Leta efter gurkor som är ca 20 cm långa. Dessa gurkor kommer att ha perfekt smak och konsistens.

Bark

När du plockar gurkor ska du leta efter tråkigt, mörkgrönt skal för att säkerställa att den är redo att plockas och smakar bra. Om gurkorna har glänsande skal är de förmodligen omogna. Mogna gurkor kommer också att ha något mjukt skinn. Du kan plocka dem när de fortfarande är gröna. När gurkorna börjar gulna har de passerat.

Leave a Response