Trädgård

Detta är det bästa gödselmedlet för tomater just nu

Om du ännu inte har gett upp hoppet om att skörda en högkvalitativ gröda av , har du ingen tid att slösa bort. I slutet av juli finns det fortfarande en chans att näringsämnena absorberas fullt ut och bidrar till att påverka tomaternas utveckling.

Vad är det bästa gödselmedlet för tomater just nu?

Trädgårdsmästare med erfarenhet vet att det är kaliumhumat. Den ska användas enligt anvisningarna.

Om du använder kaliumhumat kommer tomaterna att växa stora och saftiga: gödselmedlet har en direkt effekt på grönsakernas storlek. Det finns en annan fördel med denna lösning. Kaliumhumat kan ha en positiv effekt på markkvaliteten. Som ett resultat blir skörden mycket bättre.

Föreningen kan användas för både vattning och bladbehandling: effektiviteten kommer att vara ungefär densamma.

I augusti utfodras växthustomater för att förbättra smaken och öka skördevolymen. Växter som får tillräckligt med näringsämnen är dessutom mindre mottagliga för sjukdomar.

På sensommaren utfodras tomaterna med följande blandningar:

  • Infusion av träaska. Tillsätt en matsked siktad aska till två liter varmt vatten. Lösningen får dra i en dag och är efter filtrering klar för användning.
  • Superfosfat. Lös upp 2 matskedar superfosfat och en tesked natriumhumat i 10 liter vatten. Gödsla under varje buske vid vattningstillfället.
  • Kombinationen av flytande gödsel och kaliumpermanganat förbättrar grödans kvalitet och kvantitet. Tillsätt 1 gram upplöst kaliumpermanganat per 10 liter organisk gödsel.

Fosfor, kväve, kalium, magnesium och andra spårämnen i komplexa gödningsmedel påskyndar frukttillväxt och mognad. Under tomatmognad appliceras befruktning varje vecka.

Blommor och blad behandlas med en borsyralösning (10 gram per 10 liter vatten) var tredje vecka. Detta stimulerar bildandet av tomatpistiler, ökar produktiviteten, förbättrar fruktens smak – ger den sötma och gör den köttigare.

För att förhindra att tomaterna skadas av bladmögel eller brunröta ska ett obligatoriskt förebyggande underhåll utföras varannan vecka. För detta ändamål används kemiska preparat vars huvudsakliga verkan syftar till att eliminera svamp- och bakteriesjukdomar på tomater. Komponenterna i dess sammansättning tränger in i växtcellerna och ger ett långvarigt skydd.

Leave a Response