Vad lockar getingar och vad är de rädda för? De är luriga motståndare, men det finns några effektiva sätt att avskräcka dem. Kom dock ihåg att om problemet är stort måste specialister kallas in för att hjälpa till.

Hornets kan vara riktigt irriterande. Det räcker med ett litet hål i närheten av huset för att de ska kunna bygga bo och bilda kokonger. Som du vet kan det till och med få tragiska konsekvenser att bli biten av dessa insekter. Av denna anledning är det en bra idé att göra sig av med dem så snart som möjligt för att minimera risken att möta en geting ansikte mot ansikte (eller kanske mer troligt i antennerna).

Vad lockar getingar? Bäst att se upp för sötsaker

Det visar sig hornets lockas av den behagliga lukten av godissom du äter just nu. Detta gäller även frukt som du har hemma och som insekterna kan känna lukten av, till exempel genom ett öppet fönster.

Dessutom förs de in i våra hem lockas av ljuset. Se upp för öppna fönster på kvällennär det är ljust i rummet, och på upplysta dekorationer på terrassen eller balkongen. Det är runt lampor som getingar kan flytta in och så småningom bestämma sig för att sätta upp skydd.

Vad är getingar rädda för? Bli av med insekterna så snart som möjligt genom att förlita sig på dessa dofter

Det finns naturliga och enkla metoder för att avskräcka getingar. Det är dock viktigt att du är försiktig när du använder dem. Vad kommer att fungera?

I det här fallet kan du lita på dofter som är obehagliga för dessa insekter och fungerar som avskräckande. Till exempel pratar vi om penséer, pelargoner och lavendelsom är värda att odla på fönsterbrädor. Dessutom kan du också odla mynta och timjan, som kommer att vara användbara i köket.

VARNING! Närma dig aldrig hornets. Om de har byggt bo nära ditt hus och hemmets avskräckande knep inte fungerar, tveka inte att ringa professionella för att få hjälp. Tack vare deras erfarenhet och kunskap kommer de att ta itu med getingarna en eller två gånger och du kommer att kunna sova gott igen.