Tips för hemmet

Tjeckerna började hälla salt i tvättmaskinen i stora mängder. Anledningen är enkel och alla behöver lära känna den

Salt är verkligen bättre än guld. Vi skulle inte klara oss utan det i köket, men vi har aldrig varit utan det i badrummet. Men efter idag kommer det att göra det. Eftersom salt

Salt tar bort fläckar

Salt har en superkraft, det hjälper tvättmedlet att lösa upp även de svåraste fläckarna som de från vin, blod, sås, svett eller mögel. När du tvättar något riktigt smutsigt kan du lägga två teskedar salt i botten av tvättmaskinens trumma. Och om du vill se till att resultatet blir ännu bättre kan du hälla vit vinäger i tvättmedelsfacket.

Salt kan också hjälpa till med fläckar före tvätt. Blötlägg det smutsiga tyget, strö salt på det, låt det verka, skölj, kontrollera resultatet och upprepa om det behövs. Lägg slutligen kläderna i tvättmaskinen.

Envisa fläckar, t.ex. från vin, blod eller såser, måste tas om hand mycket snabbt. Strö genast salt på fläcken och blötlägg sedan tyget i kallt vatten i en timme. Tvätta sedan som vanligt.

Salt återupplivar färger

Om du vill hålla kläder i klara färger levande eller tvärtom bleka vita, tillsätt då och då en eller två teskedar salt i tvättmedelsbehållaren. Salt kan få färger att lysa upp på ett fantastiskt sätt.

Salt kan också bekämpa kalkavlagringar

Salt tar också hand om kalkavlagringar, som vanligtvis orsakas av hårt vatten. Tillsätt en tesked salt i tvättpulvret. Tvätten blir mjukare, luktar bättre och tvättmaskinen blir gladare.

Salt och mögel

En tunn pasta av citronsaft och salt tar lätt bort mögel på tyger. Blanda dessa två ingredienser och gnugga på mögelfläckarna. Placera sedan plagget i direkt solljus för att bleka det. Skölj och tvätta till sist.

Om ditt duschdraperi har börjat mögla, ta av det och blötlägg det i ett badkar fullt med saltvatten (en halv kopp salt för ett halvt badkar). Låt det ligga i några timmar, skölj sedan och häng upp det.

Foto: Shutterstock

Leave a Response