Tips för hemmet

Häll saltet i tvättmaskinen och se vad som händer. Du kommer att fortsätta göra det

Salt är verkligen bättre än guld. Även om vi inte kunde klara oss utan det i köket, saknade vi det aldrig i badrummet. Men efter idag kommer det att vara annorlunda.

Salt tar bort fläckar

Salt har en superkraft som hjälper tvättmedel att lösa upp även svårare fläckar, till exempel från vin, blod, sås, svett eller mögel. När du tvättar något riktigt smutsigt kan du lägga två teskedar salt i botten av tvättmaskinens trumma. Och om du vill vara säker på att få ännu bättre resultat kan du hälla vit vinäger i tvättmedelsfacket.

Salt kan också hjälpa till med fläckar före tvätt. Blötlägg ett smutsigt tyg, strö över salt, låt det verka, skölj, kontrollera resultatet och upprepa om det behövs. Lägg slutligen kläderna i tvättmaskinen.

Envisa fläckar som vin-, blod- eller såsfläckar måste åtgärdas mycket snabbt. Strö genast salt på fläcken och blötlägg sedan tyget i kallt vatten i en timme. Tvätta sedan som vanligt.

Salt återupplivar färger

För att bevara de starka färgerna i dina kläder eller tvärtom för att göra vitt linne vitare, tillsätt en tesked eller två salt i tvättmedelsbehållaren då och då. Salt kan lysa upp färgerna på ett vackert sätt.

Salt kan också bekämpa kalkavlagringar

Salt tar också hand om kalkavlagringar, som vanligtvis orsakas av hårt vatten. Tillsätt en tesked salt i tvättpulvret. Tvätten blir mjukare, luktar bättre och tvättmaskinen blir gladare.

Salt och mögel

En tunn pasta av citronsaft och salt kan enkelt ta bort mögel på tyger. Blanda dessa två ingredienser och gnugga dem på mögelfläckarna. Placera sedan kläderna i direkt solljus för att bleka dem. Skölj och tvätta till sist.

Om ditt duschdraperi har börjat mögla, ta av det och blötlägg det i ett badkar fullt med saltvatten (en halv kopp salt för ett halvt badkar). Låt det ligga i några timmar, skölj sedan och häng upp det.

Leave a Response