Tips för hemmet

Lägg bubbelplasten i kylskåpet. Förnuftiga människor gör detta

Har du problem med att hålla kylskåpet rent? Kan en till brädden fylld apparat ibland leda till att maten komprimeras, förlorar sin goda form och förstörs snabbare genom att brytas ned? Du kommer att bli förvånad över hur lätt det är att motverka detta. Allt du behöver göra är att lägga en sak i kylen som du normalt reflexmässigt skulle kasta i soporna.

Multifunktionell bubbelplast

Vi blir påminda om dess existens när vi vill transportera ömtåliga föremål eller skicka paket. Vi får ofta stora mängder av det med produkter som vi beställer online. Slänger du oönskad plastfolie i soporna så snart du packat upp kartongen? Det är ett förbiseende, för bubbelplast är praktiskt för att hålla köket snyggt – särskilt i kylskåpet, som många av oss skjuter upp rengöringen av på obestämd tid.

Ställ in det i kylskåpet – så går maten inte till spillo

Vill du ta tillvara på säsongens frukt och grönsaker och handlar du mycket på marknader och i grönsakshandlar? Helt rätt, även om det kan vara svårt att förvara dessa produkter i stora mängder.

Kylskåpet är fyllt till brädden, så det finns en stor risk att känsliga produkter blir skrynkliga? Ett intressant trick för att förvara frukt och grönsaker är att linda in dem ganska löst i bubbelplast. Detta minskar risken för oavsiktliga skador, vilket inte bara gör att produkterna ser mindre tilltalande ut utan också gör att de förstörs snabbare. Att slösa bort mat slarvigt kommer inte längre att beröra dig.

Ett rent kylskåp utan att skrubba

Grundlig rengöring av kylskåp Ger den dig sömnlösa nätter och är det en aktivitet som du skjuter upp från dag till dag, vecka till vecka? Även om det är viktigt av hygienskäl skulle det vara svårt att göra en grundlig rengöring varje gång en enda fläck dyker upp på hyllan.

För den som är upptagen föreslår vi en annan användning av bubbla film. Klä in hyllorna i kylskåpet med den. När små fläckar uppstår byter du helt enkelt ut det smutsiga lagret mot ett nytt. På så sätt undviker du smutsansamlingar och obehagliga lukter. Rengöringen blir mycket enklare.

Leave a Response