Tips för hemmet

Några droppar i vattnet och dina fönster kommer att skina som nya. Prova en ny metod

Smutsiga och dammiga fönster hindrar effektivt solens strålar från att tränga in i rummet. Smuts kan få även ett perfekt rengjort rum att se rörigt ut. Att rengöra detta designelement är ganska tidskrävande, så vi brukar bara göra det vid speciella tillfällen. Här är ett patent som kan ta itu med kladd, fläckar eller pollen på fönster på nolltid. Allt som krävs är ett snabbt besök på apoteket.

Hur rengör man fönster för att få dem att skina?

Rena fönster och fönsterkarmar, fria från minsta lilla smuts, är den verkliga pricken över i:et i ett välstädat hem. Hur ofta bör man tvätta fönstren för att spara tid och slippa ägna timmar åt att skrubba bort dammlagren? Tillverkare av vinylfönster rekommenderar att du rengör dina fönster noggrant en gång varannan till var tredje månadiace. Men allt beror på var du bor. I städer eller längs livligt trafikerade gator samlas smuts upp mycket snabbare.

Entusiasm för fönsterputsning kommer verkligen väl till pass, men det är inte heller värt att glömma bort rätt tillbehör. Om du vill få skinande blanka fönster ska du välja mjuka mikrofiberdukar. Detta är tygstycken som kännetecknas av fina fibrer som är utmärkta på att fånga upp smuts. En annan fördel är att de har hög vattenabsorption, vilket gör att de inte lämnar fula fläckar. Vid köp är det bra att titta på etiketten och välja tyger med en vikt på 250-300 g/m2 och frottéväv.

Är glycerin lämpligt för rengöring av fönster?

Lite smuts, fingeravtryck eller fläckar på fönstren kan snabbt avlägsnas med varmt vatten och diskmedel. Detta fungerar dock bara under en kort tid och det tar inte lång tid innan du märker att dina fönster ser stökiga ut igen. Om du vill att de ska se felfria ut längre räcker det med ett besök på ditt lokala apotek. Redan nu kan du för några euro köpa 50 gram farmaceutiskt glycerinsom tar fönsterputsning till en helt ny nivå.

Genom att spraya dina fönster med vatten blandat med glycerin beläggs de med ett osynligt skyddsfilter som gör det svårare för smuts att sätta sig på ytan. Intressant kan du också hitta den här ingrediensen i sköljmedel eller specialvinter vätska för spolarvätska. Vi behöver dock inte köpa speciella specifikationer. Vi kan förbereda ett effektivt botemedel själva hemma.

Hur man gör en glycerinbaserad fönsterrengörare?

Efter att ha framgångsrikt slutfört köpet av ett preparat från apoteket är det dags att gå vidare till den ivrigt efterlängtade fönsterrengöringen. Hur man använder glycerin korrekt för att rengöra fönster utan ränder? Vi behöver en liten skål, hink eller ren plastskål för detta. Fyll den med varmt vatten och häll i en tesked glycerin av farmaceutisk kvalitet. Nu behöver du bara blanda allt ordentligt och tvätta glaset försiktigt med lösningen. Kom ihåg att alltid torka av den här delen av fönstret från topp till botten. Slutligen tar du fram en torr trasa och arbetar den här gången nedifrån och upp. Fönster som rengörs på detta sätt kommer att fortsätta att se orörda ut i flera månader.

Leave a Response