Trädgård

Vattna dina gurkor med den här drycken så blir skörden dubbelt så rik

kräver ständig vård och uppmärksamhet. Med tanke på att de är en ganska nyckfull växt måste du känna till alla finesser i deras vård. Först och främst behöver grönsaken en jord full av värdefulla mineraler; följaktligen måste gurkor befruktas ordentligt för att få en högkvalitativ skörd. Experter rekommenderar inte användning av olika ”kemikalier” eftersom det finns ett mer effektivt och naturligt botemedel som ökar växtens immunitet och hjälper den att växa snabbare.

En dryck som garanterar en rik skörd av gurkor

Erfarna trädgårdsmästare använder ”levande öl” för detta ändamål, eftersom det innehåller mycket kväve, fosfor, kalium, järn, magnesium och andra värdefulla mineraler. Som ett resultat, efter vattning med denna dryck, förbättras blomningen av grönsaker.

I det här fallet är det bästa alternativet den alkoholfria drycken. Men innan du häller gurkorna bör du öppna ölen och vänta på att gasen kommer ut. Späd ölet med vatten i förhållandet 1:10 och använd den resulterande lösningen för vattning.

Effektiviteten av denna dryck i detta fall beror på jästinnehållet i den. De har följande fördelaktiga effekter:

  • De mättar jorden med användbara mikro- och makroelement som ofta saknas i växtorganismer. Dessa är kisel, svavel, mangan etc.
  • Uppmuntrar tillväxten av grön massa.
  • Påskyndar utvecklingen och tillväxten av rotsystemet, vilket förbättrar plantornas överlevnad.
  • Öka produktiviteten.
  • Påskynda uppkomsten av frukt.
  • De förbättrar fruktens smak.
  • Stärka växtens immunitet.
  • Avvärjer vissa skadeinsekter, t.ex. bladlöss.
  • Förhindra uppkomst och utveckling av sjukdomar som gråmögel eller mjöldagg.

När det gäller gurkor fungerar det också bra att gödsla med jäst. För att tillreda ett lämpligt gödningsmedel tar du 200 g färsk eller, som den också kallas, pressad jäst och krossar den fint. Lägg i en behållare och tillsätt 10 liter uppvärmt vatten. Rör om tills bitarna är upplösta. Låt blandningen jäsa i tre till fyra dagar. Rör om blandningen varje kväll och morgon. Vattna gurkorna med den beredda vätskan direkt in i roten längs den fuktade jorden.

Ett bra recept för att mata gurkor med jäst i växthuset eller trädgården under blomningen – lös upp ett litet paket torrjäst i 2,5 liter varmt vatten.

Det är lämpligt att tillsätta 2 g askorbinsyra; detta kommer att minska antalet infertila blommor. Låt blandningen jäsa i 3,5-4 timmar. Under processen ökar den avsevärt i volym, så det är bättre att ta en större behållare. Det färdiga koncentratet bör spädas enligt följande – en kopp av det löses i en hink med vatten. Spraya sedan buskarna ordentligt.

Leave a Response