Oavsett hur ofta du torkar av dina möbler kommer det irriterande dammet tillbaka om och om igen. Lyckligtvis finns det några saker du kan göra för att förlänga tiden mellan möbeltorkning. En av dem är att använda en hemmagjord dammavvisande spray. Jag gjorde den på några minuter och jag är överlycklig. Ge det ett försök och du kommer definitivt inte att ångra det.

Chantel Mia (mama_mila_ på TikTok) delade med sig av sitt recept på dammsprayen och sa ”kommer att hålla damm borta från möbler längre”. Det bästa är att allt du behöver är vatten, vinäger, kokosnötsolja och några eteriska oljor. Jag gjorde den på några minuter och kunde inte tro resultatet.

Tack vare ett recept från internet gjorde jag en hemmagjord dammborttagare. Det fungerar sensationellt, och hur det luktar

@mama_mila_

Den enkla DIY för att hålla dammet borta längre 🌿 #hometips #homehacks

♬ Förpackningar och drycker – HAZEY

Kommentatorerna gillade videon och många sa att de skulle vilja prova det själva. Många av Milas fans frågade hur lång tid det tar för dammet att dyka upp igen på möblerna.

”Det beror på ditt hem, men kokosnötsolja hjälper till att täcka möbler med ett lager som förhindrar framtida dammuppbyggnad i upp till cirka två veckor,”

– Mila svarade.

Att utelämna kokosnötoljan, andra människor ersätter den med olivolja, till exempel.