Trädgård

Hur vattnar man gurkor i värmen?

Felaktig vattning i varmt väder kan leda till skördeförlust. Även erfarna trädgårdsmästare gör misstag när de vattnar grödor i värmen.

Hur man vattnar gurkor i varmt väder

Först, i värmen bör du inte vattna gurkor inte bara under dagen utan också på morgonen. Byt till kvällsvattning. På morgonen och eftermiddagen kan du bara vattna stigarna mellan sängarna, inte gurkorna själva.

För det andra är det i varmt väder strängt förbjudet att hålla växthuset stängt. Om nattemperaturen inte är lägre än 15-16 grader behöver du inte stänga växthuset på natten. Vid varmt väder är det dessutom nödvändigt att skörda gurkor så ofta som möjligt så att växterna kräver mindre vatten.

Vattna planteringen endast med sedimenterat vatten, vars temperatur bör vara minst 25 ° C – i detta fall får växterna endast den nödvändiga mängden vatten och överskottet avdunstar.

Vid kallt eller molnigt väder är det bättre att begränsa vattningen av plantagen. I detta fall absorberar deras rötter inte fukt väl och om det finns överskott av vatten ruttnar de. Kom också ihåg att om kallt vatten används för vattning kommer växten att bli sjuk och dess blommor blir bruna.

Före blomningen vattnas planteringarna vanligtvis två gånger i veckan. Vattenmängden är i detta fall 4-5 liter per kvadratmeter yta. Under växtperioden vattnas planteringen en gång var femte dag med samma vattenmängd.

Efter fruktsättningen och fram till slutet av den aktiva fruktskörden är det nödvändigt att vattna tre gånger i veckan, och vattenförbrukningen per vattning bör ökas till 8-12 liter per 1 kvadratmeter yta.

Från mitten av augusti till slutet av säsongen bör gurkor vattnas högst en gång var 10:e dag, med 3-4 liter vatten per 1 kvadratmeter yta.

Eftersom fukten måste fördelas jämnt över marken rekommenderas det att vattna växten inte ovanifrån, ovanför bladen, utan vid roten. Kom samtidigt ihåg att jorden i rotkragen måste förbli torr, vilket innebär att gurkor ska vattnas med en tunn vattenstråle.

Det är bättre att avstå från att vattna med en slang, eftersom det starka vattenflödet eroderar jorden och kan skada växternas rotsystem.

Rotvattning kan kombineras med sprutning. I varmt men molnigt väder kan du blöta gurkorna när som helst, men i varmt väder bör detta göras tidigt på morgonen eller på kvällen.

Korrekt vattning av gurkor är en av förutsättningarna för en rik skörd. Dessa tips hjälper dig att hålla dina trädgårdsväxter och öka din skörd.

Leave a Response