Trädgård

Gödsla dina gurkor med detta just nu för en riklig skörd

Många vet att det även i slutet av juli finns en utmärkt chans att öka avkastningen av . I detta fall är det nödvändigt att behandla grödan med speciella balanserade föreningar. Tack vare detta kommer gurkorna att ha tillräckligt med resurser för att behaga oss med skörden fram till frost.

Vad ska man befrukta gurkor med just nu?

Maya – detta utmärkta och välbekanta botemedel ökar avsevärt utbytet av gurkor. Det är tillrådligt att lägga till en stor sked av en blandning av socker och jäst i en fem liters kruka med varmt vatten. Blanda kompositionen och vänta en vecka. Späd sedan koncentratet i förhållandet 1 till 10.

Lökflingor – för fem liter varmt vatten måste du ta cirka två handfull lökflingor. Produkten insisteras i ungefär fem dagar. Filtrera sedan kompositionen och använd den för vattning.

Ask – beredning av produkten är lätt. Ta en hink med vatten, häll ett halvt kilo aska och vänta en dag. Filtrera sedan produkten och vattna gurkorna varannan vecka.

Även för utvecklingen av grödan behövs: kalcium, koppar, bor, järn och andra element. De vanligaste typerna av kemikalier som används för att befrukta gurkor är:

  • Kalium: kaliumklorid och sulfat, kaliumsalt, kaliumnitrat.
  • Kväve: urea, ammoniumnitrat.
  • Fosfater: superfosfat, ortofosfat.

Idag erbjuder tillverkare fosfor-kalium, kväve-fosfor, kväve-kalium samt komplex som innehåller alla de viktigaste komponenterna för gurkor. De finns i både pulverform och flytande form. Till exempel innehåller nitroamofoser kväve och fosfor samt några andra element. Huvudkomponenterna i kaliumfosfat är K och P.

De mest populära gurka-gödselmedelsformuleringarna är:

  • 10 g ammoniumnitrat, kaliumsalt och superfosfat per hink vatten;
  • 20 g superfosfat, urea, kaliumsulfat per 10 liter vatten.

Organiska gödningsmedel – sådan gödning absorberas perfekt av gurkor och hjälper till att få en anständig skörd. För applicering under gurkor bereds lösningar: kycklinggödsel, som späds med vatten i förhållandet 1:15, kogödsel – 1:6. Det rekommenderas att blötlägga kompositionerna i en vecka. Innan du applicerar under busken måste du späda ut dem med vatten (för 1 liter lösning behöver du 2 liter vatten).

I fruktstadiet behöver gurkor också ytterligare befruktning. För detta kan du använda: aska utspädd i vatten i ett förhållande (1:5), kaliumnitrat (25 g/10 l vatten), gödsellösning (i ett förhållande av 1:5).

Alla typer av gödsling bör endast appliceras på fuktig jord. Det är att föredra att använda vattenlösningar av gödselmedel som gurkafoder, som absorberas snabbare av grödans rotsystem. Växter bör befruktas inte mer än en gång var 15: e dag. Det är lättare att korrigera problem i gurkans utveckling i samband med näringsbrister. Ett överskott av till och med användbara element har en skadlig effekt på växternas tillstånd.

Leave a Response