Trädgård

Gurkor växer som bara den med detta svarta gödningsmedel

När du odlar är det viktigt att vara uppmärksam inte bara på högkvalitativ vattning , men också att applicera användbara gödningsmedel. Det så kallade svarta gödselmedlet, som kraftigt ökar utbytet av gurkor, är lätt för alla trädgårdsmästare att förbereda.

Svart gödselmedel för en rik gurkskörd

För att få gurkorna att producera mer frukt ska du gödsla dem med en hemmagjord produkt med fyra ingredienser – aska, jäst, aktivt kol och vatten.

Svart gödselmedel tillverkat av improviserade produkter kommer att ersätta dyra butiksköpta produkter och hårda kemikalier för gödning av gurkor. Det hemlagade alternativet kommer att öka grödans immunitet, vilket gör växterna mer motståndskraftiga mot infektioner och skadedjur. Tack vare det kommer du att få en rik skörd av gurkor.

Hur man förbereder svart gödselmedel för gurkor?

Blanda 1 matsked aska med en påse jäst, tillsätt sedan 4 tabletter aktivt kol och tillsätt 2 liter vatten till ingredienserna. Purera sedan blandningen i en mixer, sila och ta volymen till 3 liter.

En kopp av det resulterande gödselmedlet späds ut med 5 liter vatten. Vattna sängarna med detta flytande gödselmedel. En kopp svart gödsel räcker för en gurkbuske. Gödsling bör göras en gång på 25-30 dagar.

Gödsling av gurkor med nässlor och gödsel

Det är bäst att använda nässlor för att göra detta gödselmedel, men du kan också använda ogräs från trädgården, potatistoppar och nyklippt gräs. För att förbereda dig måste du fylla den valda behållaren med grön massa och tillsätta vatten. Låt den framtida lösningen stå i minst 2-3 dagar, men helst en vecka. Efter jäsning, späd lösningen med vatten 1:5. Används för bevattning med följande mängd: 5 l/m2. Detta gödselmedel kan användas under hela växtsäsongen.

Gödsla med stallgödsel – för detta behöver du ta färsk stallgödsel från nötkreatur och lösa upp den i vatten (1:5). Låt blandningen jäsa i 7-10 dagar och späd sedan med vatten 1:10. Den resulterande gödseln används för rotgödsling – 1 liter / buske. Gurkorna gödslas på detta sätt fram till slutet av fruktsättningen.

Kycklinggödsel används på liknande sätt. Men det är bättre att späda ut den i förhållandet 1:15 eftersom den är mer koncentrerad.

Att gödsla gurkor är en absolut säker och effektiv åtgärd som hjälper till att öka produktiviteten och i allmänhet förlänga fruktsättningen.

Du kan använda både kemisk förening och organisk för gödselmedel – produkter som finns i bokstavligen varje trädgård. Men för att gödsling ska vara till nytta och ge den förväntade effekten är det viktigt att välja rätt gödselmedel och applicera det i det optimala skedet av växtsäsongen.

Leave a Response