Hur rengör man en matta? Få människor vet att istället för att springa till affären och köpa dyra produkter kan du använda huskurer. De är billiga och effektiva. De kommer att få din matta att se ut som ny.

Heltäckningsmattor gör rummen mysigare och ger dem karaktär, men det är inte lätt att hålla dem rena. Hur rengör man en matta hemma? Det visar sig att huskurer fungerar utmärkt för detta ändamål, med hjälp av produkter som de flesta av oss har i köket.

Hur rengör man mattan hemma? Detta är det bästa patentet. Fibrerna kommer att vara så bra som nya

På mattan samlas inte bara damm och sand, utan även bakterier och mikroorganismer, så den måste rengöras regelbundet. Det är en god idé att dammsuga mattan minst två gånger i månaden och tvätta den en gång varannan till var tredje månad.

Hur gör man det hemma? Bakpulver har rengörande och uppfriskande egenskaper. Istället för att skrubba din matta med en borste kan du använda denna produkt för att bli av med smuts och fläckar. Strö bara ett lager bakpulver på mattan, låt det verka i en timme och dammsug sedan.

TIP! Om mattan är mycket smutsig, ta fram de stora kanonerna. Bakpulver och vinäger fungerar bättre än rengöringsmedel från affären. Blanda två koppar vinäger med en liter vatten och tre matskedar bakpulver. Blanda, häll sedan på mattan och använd en trasa för att sprida ut blandningen.

SE OCH ÄRA: Om du känner den här lukten, reagera. Det kan betyda att det finns plattmaskar i lägenheten

Vilka huskurer är bra för att fräscha upp mattan? Du kommer att behöva produkter från köket

Om du inte har bakpulver till hands, kan du använda andra produkter.

  • Häll varmt vatten över diskmaskinstabletten och lös upp den. Applicera blandningen med en trasa på smutsen eller på hela mattan och låt sedan torka.
  • Tvål och potatisstärkelse. Blanda 5 matskedar tvålflingor med två koppar stärkelse, strö det sedan över mattan och vänta en halvtimme. Dammsug efter att denna tid har gått. Denna metod fungerar bäst för mattor med kort lugg.
  • Talkpulver är utmärkt för att ta bort fettfläckar. Strö bara på smutsen, låt det verka hela dagen och ta sedan bort resterna med en fuktig trasa.