Havtorn är en av de mest populära prydnadsväxterna i krukor. Den kan imponera med sina eleganta vita blommor och stora gröna blad. Intressant nog finns det ett sätt du kan förbättra de förhållanden under vilka shovelwort trivs. Denna metod innebär att man vattnar växten …. med vatten och citronsaft. Hur ska detta göras? Vi förklarar.

Citronsaft för blommor – egenskaper

Citronsaft kan inte bara användas i köket (t.ex. för att förbereda desserter). Ovanstående ingrediens kan användas för att förbereda en hemlagad rengöringsmedel. Trädgårdsmästare kommer dock säkert att njuta av andra användningsområden också. Citronsaft är ett utmärkt tillskott när man tar hand om krukväxter – särskilt de som trivs bäst i sura miljöer.

Att använda vatten med citronsaft kan syra substratet någotdär växterna växer. Dessutom har denna ingrediens antibakteriella och svampdödande egenskaper, så att du kan ge dina blommor skydd mot patogener. Citronsaft bör dock användas med måtta – annars kan blandningen skada växterna.

Gillar spadgräs citronsaft?

Shovelweed är en av de mest populära krukväxterna. Dess eleganta vita blommor och stora gröna blad är anmärkningsvärda. Inte konstigt att många människor letar efter sätt att ge denna blomma lämpliga odlingsförhållanden.

Gillar spadgräs citronsaft? Det visar sig att Ja – i rimliga mängder. Denna växt trivs bäst i ett substrat med ett lätt surt pH-värde på cirka 5-6. Blandningen kan på så sätt stimulera tillväxten av skvattram.

Hur man vattnar spade med citronsaft?

Att vattna shovelwort med citronsaft är väldigt enkelt. Det enda du ska komma ihåg är att hålla det med måtta. Tillsätt bara några droppar citronsaft i en kanna och vattna växterna med denna blandning. Tänk på att spadblad behöver vattnas när dess substrat är något torrt. Det är en bra idé att använda citronsaftblandningen var 2-3:e vattning.

Det är viktigt att kontrollera jordens pH-värde innan du använder ovanstående produkt, eftersom det kan vara så att jorden inte behöver ytterligare försurning. Det är bäst att använda en jordsurhetsmätare för detta ändamål.

Vad mer kan få skvattram att blomma?

Det finns andra anmärkningsvärda sätt att stimulera blomningen av skovelväxt. Dessa inkluderar hemlagade näringsämnen som kommer att förse växten med de näringsämnen den behöver. Till exempel extrakt av bananskal. Ett bananskal läggs i en behållare, hälls över med 1 liter varmt vatten, försluts och får stå i ca 24 timmar. Efter denna tid späds skalet 1:1 med vatten och används för att vattna violerna.

Trädgårdsmästare lägger också till vattnet kaffesump. En liten mängd kaffesump (ca 1,5 teskedar) blandas med 1 liter vatten och används sedan för att bevattna växterna. Det enda man måste tänka på är att denna beredning också kan bidra till jordens salthalt.