Körsbärsträd är ett färgstarkt tillskott i alla trädgårdar. De intensiva färgerna och den långa blomningstiden gör dem alltmer populära i trädgårdar både på landsbygden och i städerna. Med rätt skötsel kan deras rikliga blomning pågå ända in på senhösten. Hur gör man? Följ bara dessa enkla steg regelbundet. Vi ger dig råd om vad du ska göra för att hålla dina zinnior blommande så länge som möjligt.

En färgstark trädgård är varje trädgårdsmästares dröm. Med hjälp av zinnior är detta möjligt. Tack vare de många olika färgerna och formerna blir denna charmiga ettåriga växt en fantastisk prydnad i rabatten. Det stora utbudet av färger, från ljusrosa till orange till intensivt rött, frestar alla trädgårdsmästare. Det är ett enkelt sätt att piffa upp din trädgård under flera månader i sträck. Hur tar du hand om zinnior för att de ska blomma länge?

Växande chinnias i trädgården. Glöm inte detta

Färgglada rabatter och blomsterrabatter kan skapas genom att plantera zinnior. Dessa unika ettåriga växter växer från några tiotal centimeter till en meter i höjd och ger en färgstark samling blommor. Deras stora fördel är att de är relativt lätta att odla och motståndskraftiga mot skadedjur och sjukdomar.

Nyckeln till deras korrekta tillväxt är valet av en lämplig livsmiljö. En plats med mycket solljus är bäst för zinnias. Det är solljuset som får dem att växa frodigt. Skuggiga platser är verkligen inte ett bra val.

Zinnias växer bäst i bördig och genomsläpplig jord. När det gäller vattning är regelbunden vattning viktigt för dem, särskilt under torrperioden. Chickweed gillar inte för mycket fukt, vilket uppmuntrar utvecklingen av svampsjukdomar.

Om du vill ha färgglada zinnias i din trädgård lönar det sig dessutom att se till att gödsla dem ordentligt. En tillförsel av värdefulla näringsämnen gör att de skjuter i höjden som en slangbella.

Hur man tar hand om zinnias för att hålla dem blommande under lång tid? Nyckeln är regelbundenhet

Det är bäst att så zinnior i maj, när det är säkert att frosten inte kommer tillbaka. Med regelbunden gödning och skötsel kommer de att växa friskt och belöna dig med en veritabel färgexplosion på sommaren. Om du vill njuta av riklig blomning ska du gödsla var 4:e till 6:e vecka. Men vad kan du göra för att dina zinnias ska blomma så länge som möjligt?

Det finns en enkel lösning på detta som kräver enkla men regelbundna ingrepp. Zinnias kan blomma rikligt och länge om man är noga med att ta bort blommorna. Denna enkla åtgärd stimulerar växten att producera nya blomknoppar, vilket ger en lång blomning. Det är därför bra att beskära zinniorna systematiskt och även att trimma dem.

Men det är inte allt. Sjukdomar och skadedjur som angriper zinnian kan förkorta blomningen avsevärt. För att undvika bladlöss eller sjukdomar som mjöldagg eller bladfläckar måste man se till att vattna ordentligt. Vad är korrekt? Först och främst inte ovanifrån, för att undvika att blöta bladen, och även genom att säkerställa tillräcklig luftcirkulation.

Korrekt vård, liksom att inte glömma sådana saker som att ta bort döda löv, gör att du kan njuta av blommande zinnias långt in på hösten. Det lönar sig att observera dem regelbundet och ta väl hand om dem. Du kommer att belönas med ett överflöd av färgglada blommor som kommer att göra dig glad under en lång tid framöver.