Trädgård

Endast 1 glas mjölk och gurkorna kommer inte att skörda

är några av de mest populära grönsakerna som trädgårdsmästare planterar i sina trädgårdar. De brukar ge stora skördar om de får rätt förutsättningar och behandlas med rätt näringsblandningar. Dessa kan vara olika: köpt eller beredd av trädgårdsmästaren själv. Det finns ett gödselmedel som även en nybörjare kan använda och ge många fördelar för gurkorna i sin trädgård. Den är beredd av mjölk.

För att förhindra att bladen gulnar, äggstockarna faller och för att förlänga gurkornas fruktsättning till hösten kan du förbereda en enkel näringsblandning. Agronom Xenia Davidova pratar om det.

Mjölkblandning för en rik gurkskörd

För att förbereda detta gödselmedel behöver du mycket få ingredienser: 1 kopp färsk mjölk, 1,5 gram borsyra, 3 droppar jod och 1 matsked urea. Allt detta ska hällas i 10 liter vatten och blandas väl tills alla ingredienser är helt upplösta.

Mjölk innehåller kalcium, kalium, kväve, koppar, magnesium och fosfor, som är nödvändiga för en god utveckling av växter. Dessutom kan laktosen i den inte smälta av några insekter, av denna anledning kommer ett sådant gödningsmedel också att skydda lövverket från attacker från skadedjur.

Jod hjälper till att föryngra gurka vinstockar, förbättrar smaken på själva frukten och ökar produktivitetsnivån. Urea innehåller i sin tur mycket kväve, vilket också ökar nivån på erhållna gurkor, och borsyra påverkar smaken och hjälper till att bilda äggstockar. Tack vare sin sammansättning tolererar växten lättare torka och dess rötter blir starkare.

Du måste spraya varje gurkablad noggrant med denna lösning. Det är viktigt att göra detta tidigt på morgonen eller på en dag då himlen är mulen. I det här fallet kommer solen inte att kunna bränna bladen och orsaka skador på växten.

Mjölk kan också användas för att vattna gurkor. Detta gödselmedel hjälper till att rädda gurkor från rotröta. Blanda 10 liter vatten med en liter mjölk med låg fetthalt. Använd den beredda lösningen för rotbefruktning. För detta ändamål vattnar du gurkorna vid roten med 0,5 liter per växt.

Leave a Response