Sniglar och sniglar i trädgården är ett vanligt problem. De är mycket irriterande och kan helt förstöra dina växter genom att gräva hål i bladen och stjälkarna. Dessutom nafsar de på rötterna hos unga kommersiella växter och perenner. Dessa skadedjur är särskilt förtjusta i funkies. Vi kommer att ge dig råd om hur du enkelt kan bli av med sniglar i din trädgård och hur du skyddar dessa vackra exotiska blommor.

Sniglar attackerar mycket ofta gäster. De är underbara växter som blommar från juli till tidig höst. Dessutom, även efter säsongen, kan de charma med sina stora, frodiga gröna blad. Dessa perenner är infödda i Fjärran Östern och är en anmärkningsvärd prydnadsväxt i trädgården, förutsatt att de inte försvagas av sniglar och sniglar som perforerar de dekorativa bladen. Lyckligtvis är dessa skadedjur lätta att bli av med. Vi föreslår hur man bekämpar sniglar.

Vad ska man lägga under växten för att avskräcka sniglar?

Det finns ett antal olika huskurer för att bli av med sniglar. En av dem är väldigt enkel och kräver inte att du förbereder några detaljer själv, eftersom du bara kan gå till en trädgårdsbutik och köpa en färdig produkt, till exempel basalt måltid.

Då måste du sprida det runt funkias eller annan angripen växt så att det bildas en en skyddande barriär mot sniglar. Detta bör vara minst 3-4 cm bred. Det är då säkert att skadedjur inte kommer in i perennan, eftersom strukturen hos basaltmjölet och de fina mineralfraktioner som det innehåller hindrar dem från att göra det.

Vad mer erbjuder användningen av basaltmjöl?

Dessutom har basaltmjöl andra fördelar. Samtidigt är det ett av de bästa naturliga gödselmedlen för gästernavilket hjälper till att påskynda deras tillväxt och utveckling. Om du applicerar basaltmjöl regelbundet kommer växten att börja producera många nya löv.

Dessutom gör den här produkten att du kan förbättra markkvaliteten i din trädgård. Detta gör det användbart om jorden på din fastighet har något att erbjuda. Detta pulver kommer enkelt och effektivt att förbättra markparametrarna.

Vad innehåller basaltmjöl? Tänk på följande när du använder det

Basaltmjöl är en dammprodukt av vulkaniskt ursprung. Det bildas genom att mala basaltsten och dess exakta sammansättning beror på var den bryts. I allmänhet består dock basaltmjöl av:

  • kalcium – cirka 10%,
  • kiseldioxid – 45 till 50%,
  • järn – cirka 10%,
  • aluminium – cirka 13 %,
  • magnesium – cirka 10 procent.

Dessutom innehåller måltiden spår av fosfor, bor, svavel, mangan, titan, kalium och natrium. Eftersom det är mycket dammigt är det dock viktigt att använda skyddskläder när du använder det. Se särskilt till att du bär en mask och skyddsglasögon.