Orkidéer har varit en stapelvara i många hem i flera år. Men de ser bäst ut när de är i full blom. För att stimulera orkidéblomningen är det värt att förbereda ett hemmagjort gödningsmedel som inte bara stimulerar växtens tillväxt utan också skyddar den mot sjukdomar och skadedjur. Se hur man gör hemlagad orkidégödsel.

Orkidéer kräver ordentlig vård. Detta är det enda sättet att njuta av vackra och färgglada blommor. Förutom den grundläggande skötseln kan du också gödsla dem med egentillverkade produkter. En av dem är extremt enkel att göra och samtidigt mycket effektiv. Vi kommer att ge dig råd om hur du förbereder ett hemlagat orkidégödselmedel och hur du applicerar det.

Har du köpt en orkidé? Ta reda på hur du tar hand om den

När det gäller orkidéer är det mycket viktigt att ta väl hand om växterna så snart du har köpt dem. När du har tagit hem orkidén får du inte störa den initialt och du måste ge den fria tyglar för att vänja sig vid de nya förhållandena.

Orkidé bör placeras på en ljus plats, men inte i direkt solljus. Orkidén måste också ha en plats som är borta från drag och radiatorer. På samma gång efter köpet, placera inte orkidén nära andra växtereftersom växter från butiken kan vara infekterade med parasiter, så det är bäst att skilja den från andra blommor i 2 veckor.

Dessutom, efter att ha tagit orkidéerna från butiken kontrollera dess löv, rötter och jord regelbundetför eventuella organismer, spindelnät eller konstiga tillväxter. Det är också värt att komma ihåg att vattna inte orkidéer omedelbart efter köpet. Du bör vattna dem tidigast en vecka efter att du har tagit tillbaka växten från butiken.

Naturligtvis måste efterföljande vattning vara regelbunden men måttlig. Det viktigaste är att inte överfylla behållaren med vatten och förhindra vattenstagnation. Orkidéer ska vattnas med mjukt, rumstempererat vatten.

De flesta orkidéer säljs i genomskinliga behållare och det bästa är lämna dem i dessa behållare, eftersom de gör det lättare att observera tillståndet hos växtens rötter. Om du upptäcker att rötterna är torra eller ruttna, bör orkidén omedelbart omplanteras, de skadade rötterna skäras av och behandlas med en svampdödande produkt. Dessutom måste du helt ersätta den förorenade jorden.

Vad ska man använda för att hålla orkidéer friska och blomma frodigt?

För att hjälpa orkidéer att växa och blomma och för att bibehålla deras hälsa rekommenderas det att använda väteperoxid. Det är ett medel som kommer att stärka orkidéns immunitet och hjälpa till att skydda den mot sjukdomar.

Dessutom väteperoxid stimulerar blomningen. Genom att använda den kommer orkidéblommor att bli ljusare och större. Syresatt vatten ökar också syretillförseln till växtens rötter, vilket bidrar till snabbare tillväxt.

Dessutom väteperoxid antiseptiska egenskaper. Detta hjälper växterna att bekämpa olika sjukdomar och skadedjur.

Hur man förbereder väteperoxidgödselmedel?

Beredningen av gödselmedel med väteperoxid är mycket enkel. Helt enkelt späd 2 matskedar väteperoxid med 1 liter destillerat vatten.

Använd denna lösning för att vattna dina orkidéer en gång i veckan. Dessutom kan du utföra bladnäring enkel Besprutning av bladen växter med samma blandning. På så sätt säkerställs att växten snabbt tar upp gödningsmedlet.

Å andra sidan, om din orkidé har symtom på sjukdom, måste du förbereda en annan hemlagad beredning. För detta ändamål späd 3 matskedar väteperoxid med ett glas vatten och tillsätt 1 droppe jod. Spraya orkidén med denna lösning var 5-7 dagar.