Tips för hemmet

Ställ den här i kylskåpet så kommer dina elräkningar att börja sjunka

Elräkningen är en allt större utgiftspost för många hushåll. Det finns dock ett enkelt knep som kan hjälpa dig att minska din frys energiförbrukning avsevärt. Lägg bara en sak i den och du kan spara tusentals kronor per år. Läs vidare för att ta reda på hur detta trick fungerar och varför du bör prova det.

En full frys arbetar mer effektivt

Det är vetenskapligt bevisat att en full frys är mer effektiv än en tom. Detta beror på att en full frys håller låga temperaturer jämnare, vilket minskar behovet av att sätta på och stänga av kompressorn ofta. Detta leder till lägre energiförbrukning.

Hur fungerar det?

Placera helt enkelt några plastflaskor fyllda med vatten i frysen. När vattnet fryser hjälper det till att hålla temperaturen i frysen stabil. Vid ett eventuellt strömavbrott hjälper isen i flaskorna till att hålla maten fryst längre. Dessutom kan du alltid ha kylt vatten till hands, vilket är särskilt användbart under de varma sommarmånaderna.

Fler energisparande tips

Förutom att använda vattenflaskor finns det flera andra åtgärder du kan vidta för att minska din energiförbrukning:

  • Regelbunden avfrostning och rengöring: Uppbyggnad av is ökar energiförbrukningen i din frys. Regelbunden avfrostning och rengöring säkerställer en effektiv drift.
  • Korrekt placering av frysen: Placera frysskåpet på en sval plats utan direkt solljus och värmekällor. Se också till att det finns tillräckligt med utrymme från väggarna för att luften ska kunna cirkulera ordentligt.
  • Kontrollera tätningen: Skadade eller dåligt fungerande tätningar i frysdörren kan leda till kalluftsläckage och ökad energiförbrukning. Kontrollera tätningen regelbundet och byt ut den vid behov.
  • Använd lufttäta förpackningar eller vakuumpåsar för att minimera lufttillförseln till mat och förhindra bildandet av frost.

Genom att använda detta enkla knep med vattenflaskor i frysen och andra energibesparande åtgärder kan du göra betydande besparingar på dina elräkningar. Små förändringar i hemmet kan inte bara sänka kostnaderna utan också bidra till att skydda miljön. Prova det här tricket och se hur dina elräkningar sjunker.

Leave a Response