Tips för hemmet

Ser du den här vita beläggningen på gurkor? Bättre göra detta

Inlagda gurkor smakar inte bara gott, utan har framför allt en hälsofrämjande effekt på vår organism. Men när man plockar fram pickles är det bra att vara uppmärksam på vissa detaljer som kan tyda på att de är förstörda. Bör vi vara oroliga för den vita beläggningen på pickles?

Varför äta pickles?

Inlagda grönsaker pickles är en utmärkt naturlig probiotikasom stärker kroppens immunförsvar och är bra för matsmältningssystemet. Inlagda gurkor är en utmärkt källa till vitaminerna B, C, K, E och A, som har en betydande effekt på hud, hår och naglar.

Dessa populära gurkor innehåller bland annat magnesium, fosfor och kaliumsom är extremt viktiga för att kroppens organ ska fungera korrekt av skelettsystemet.

Tack vare sitt höga C-vitamininnehåll är inlagda gurkor hjälper till att bekämpa infektioner och förkylningar, varför de är värda att sträcka sig efter, särskilt under den så kallade influensasäsongen. Om det inte räcker för dig, hjälper pickles att återställa tarmflora, sänka kolesterolhalten i blodet, minska risken för åderförkalkning och hjärtsjukdomar, men också förhindra migrän och agera anti-stress.

Vit rest på inlagda gurkor – vad betyder det?

Det händer ofta att efter att ha skruvat loss glaset är på gurkor synliga vita restervilket inte ser särskilt estetiskt tilltalande ut. Många människor antar att dessa gurkor inte längre är ätliga och har blivit dåliga. Ingenting kan vara längre från sanningen.

Den vita beläggningen på pickles är mjölksyrabakteriersom har en gynnsam effekt på vår kropp genom att reglera sammansättningen av tarmmikrofloran, varigenom förbättra matsmältningsprocessen.

Ät aldrig sådana gurkor

På burken med pickles utvecklas ofta en vit också jäsande poven lack som inte kommer att uppmuntra dig att sträcka dig efter gurkorna tidigare. Ett sådant tunt lager är resultatet av bakteriell aktivitet under betningsprocessen.

Själva sedimentet är inte skadligt för hälsanmen om du märker det, bör du bli av med det. Fermenteringsavfall kan påverka smaken negativt gurkorna och i värsta fall ökar risken för att gurkorna blir dåliga.

Å andra sidan bör man komma ihåg att det kan uppstå en jäsningsavlagring på mögel, i vilket fall det skulle med gurkor i under inga omständigheter bör inte konsumeras. Mögel på gurkor eller på jäsningsfallet är mest sannolikt att dyka upp om behållaren läcker. Konsumtion av gurkor med mögel är förknippad med allvarlig matförgiftningså håll alltid ett extra öga på misstänkt mögel på skalet eller på gurkorna.

Leave a Response