Trädgård

Spraya gurkor med detta varje vecka så blir deras skörd rikare

Genom att regelbundet spruta med vissa produkter kan du öka avkastningen kraftigt. Här är vilka produkter du bör använda för detta ändamål.

Hur sprutar man gurkor var 6-8 dagar?

För detta kan du använda en mjölklösning med jod. Lös upp 15-20 droppar jod och 20-30 gram riven tvål i en liter mjölk. Späd den resulterande blandningen med vatten i förhållandet 1:3 och utför bladbehandling med en spray.

Det andra alternativet är en asklösning. För två liter varmt vatten krävs 150-200 gram aska och 10-15 gram riven tvål.

Det tredje alternativet är en lösning av briljantgrönt. För 10 liter vatten behöver du 10 milliliter briljantgrönt.

Vitlöksinfusion är också mycket effektiv. Låt 30-40 gram hackad vitlök dra i en liter vatten i två dagar, filtrera och späd ut med vatten i förhållandet 1:10.

Plantering och odlingsförhållanden för gurkor

Gurkor kräver höga temperaturer och tål inte frost. De bör inte planteras förrän risken för frost har passerat och jorden har börjat värmas.

Gurkor är en gröda som kräver mycket utrymme. Vinrankor kan nå 6-8 meter i längd eller mer. I stora trädgårdar kan gurkor sprida sig över marken. Plantera dem i rader på tidigare förberedda sängar. Använd en hacka eller pinne för att göra en liten fåra ca 1 tum djup.

Plantera tre till fyra frön i kluster var 12:e till 14:e tum i en rad. Ta bort överflödiga plantor strax efter groning.

Täck fröna med cirka 1 tum fin jord. Använd den platta sidan av hackan för att packa jorden över fröna, men komprimera den inte. I små trädgårdar kan gurkor planteras på ett staket, en spaljé eller en bur om det finns tråd att tillgå. Plantera tre eller fyra frön i 4 till 6 tum höga kullar längs spaljéns eller burens längd.

Du kan plantera tidigt mognande grödor som sallad och rädisor mellan gurkhögarna för att spara utrymme. Skörda dem innan gurkskotten blir för stora.

Gurkor kräver mycket gödsel. Sprid 1 kopp komplett gödselmedel för varje par rötter. När vinstockarna är 10 till 12 tum långa, applicera cirka ½ kopp gödselmedel för varje 10 fot rad, eller 1 matsked per växt.

Vattna växterna väl varje vecka om det inte regnar.

Håll gurkorna så ogräsfria som möjligt. Bearbeta eller lossa inte jorden mer än cirka 1 tum djupt eftersom du kan skada rötterna och hämma växtens tillväxt. Gurkor har två typer av blommor, han- och honblommor. De manliga blommorna öppnar sig först och faller alltid av. Honblommor bildar en gurka och bör inte falla. Om honblommorna börjar falla, rör vid insidan av varje han- och honblomma med en mjuk borste eller bomullspinne. Detta kommer att pollinera blommorna och hjälpa dem att utvecklas till frukt.

Leave a Response