Att putsa fönster innebär inte bara att torka av glaset, utan också att skrubba karmarna. Ofta börjar de gulna på grund av solljus eller regn. Istället för att spendera en förmögenhet på en mängd olika specifika produkter kan du välja två köksprodukter.

Gula ramar är ett vanligt problem för ägare av vita vinylfönster. När de utsätts för damm, regn och sol blir de smutsiga och tappar sin färg. En del glömmer bort att rengöra dem helt och hållet och fokuserar bara på glaset. Detta är ett stort misstag som orsakar fönster ser fula ut och kan förstöra inredningen i hela rummet. Det är bäst att du inte tar till frätande produkter, eftersom de bara kan förvärra situationen.

Vad ska jag använda för att rengöra ramarna på plastfönster? Förbered en hemmagjord rengöringspasta

Blekmedel är inte heller ett bra val, eftersom de kan försämra karmarna. Som ett resultat kommer dina fönster aldrig att få tillbaka sin glans. Först och främst bör du se till att du har rätt rengöringsmedel. En mjuk mikrofiberduk, bomullsduk eller svamp är bäst eftersom den inte repar lacken. Gör sedan en hemmagjord rengöringspasta, som fungerar som blekmedel och gör ett bra jobb med gula fläckar.

Du kommer att behöva:

  • 3 paket bakpulver
  • 4 matskedar citronsaft

Blanda ihop dessa produkter och gnugga in i ramen med en trasa. Ingen skrubbning krävs. Efter två minuter finns det inga spår av missfärgning. Skölj slutligen ramarna med vatten och några droppar diskmedel.

Rengöring av fönsterkarmar med bakpulver. Det perfekta sättet att få blanka och vita karmar

Om gulfärgningen på karmarna inte är intensiv fungerar en hemmagjord rengöringsvätska baserad på tre produkter mycket bra. De är citron, bakpulver och vinäger. Bakpulver (som bakpulver) är känt för sina blekningsegenskaper.

Du kommer att behöva:

  • 1,5 dl vatten
  • 1/3 kopp vinäger
  • 2 msk citronsaft
  • tesked diskmedel

Blanda allt ordentligt och häll upp i en sprayflaska. Spraya på ramarna och torka av dem med en mjuk trasa. De kommer att gnistra rena och citronen kommer att få hela huset att dofta ljuvligt.

VARNING! Använd inte vassa borstar eller stålborstar för att rengöra fönsterkarmar. De kommer att lämna repor på plasten.