Trädgård

I augusti: strö detta runt dina tomater för en riklig skörd

En viktig månad för trädgårdsmästare kommer upp – augusti. Under denna period bör trädgårdsmästare ägna särskild uppmärksamhet åt. Det är nödvändigt att se till att den populära trädgårdsgrödan i slutet av sommaren inte står inför ett fuktunderskott. Dessutom är det viktigt att skydda växten från ogräs.

Det är också önskvärt att kvaliteten på jorden i sängarna förblir så hög som möjligt – den måste innehålla alla näringsämnen som är nödvändiga för tillväxt och utveckling av välsmakande och köttiga frukter. Det är uppenbart att tomater måste vattnas regelbundet för att uppnå sådana resultat. Dessutom måste grödan matas med lämpliga näringsämnen.

Men dessutom är det värt att utföra ytterligare ett förfarande i augusti. Det handlar om att strö jorden runt tomatbuskarna med lämpligt material.

Vad ska man strö på jorden under tomaterna i augusti?

Du bör använda vilken produkt som helst som kan fungera som ett mulchmaterial. De bästa alternativen är:

  • nyklippt gräs;
  • Hay;
  • halmstrå;

Användningen av marktäckning är en garanti för att förbättra jordtäckets tillstånd. Dessutom kommer jorden att förbli väl fuktad under lång tid och värmen kommer inte att påverka fruktens tillväxt och utveckling negativt. Och marktäckningsmaterialet tillåter inte ogräs att ”bryta igenom”.

På detta sätt får tomatbuskar maximalt skydd på sensommaren. Resultatet blir inte bara ett bevarande av den framtida skörden utan också en ökning av dess kvalitet.

Hur mulchar man tomater ordentligt?

Jordförberedelse. Jämna ut jorden runt buskarna.

Val av material. Halm, halmgrenar, torv, kompost, sågspån eller gräsklipp är bra alternativ. De bryts ned relativt långsamt och förser jorden med en konstant källa till näringsämnen.

Förberedelse av mulch. Undvik tjocka lager av marktäckning direkt runt tomatstjälkarna eftersom det kan leda till röta eller sjukdomar. Lämna ett fritt utrymme på ca 5-10 cm från stammen för att undvika att marktäckningen kommer i direkt kontakt med växten.

Förnyelse av marktäckningen: Kontrollera mullens skick då och då. Den kan försämras med tiden, så att lägga på ett extra lager hjälper till att bibehålla dess effektivitet.

Var försiktig med plastmaterial: undvik att använda svart polyeten eller andra plastbeläggningar som tomatmull. Detta kan överhetta jorden och även hindra vatten och luft från att nå rötterna.

Välja färg på marktäckningen: Om du väljer att använda en färgad marktäckning bör du tänka på att ljus marktäckning reflekterar solens strålar, medan mörk marktäckning värmer upp jorden mer. Valet av färg kan bero på klimatförhållandena i din region.

Varning: Var försiktig så att du inte skadar plantans rötter och nedre stjälkar när du täcker marken.

Leave a Response