Det är kvavt utanför fönstret och på kvällen, när det blir lite svalare, passar du på att vädra ut lägenheten? Tyvärr är öppna fönster också en attraktion för myggor, som gärna tillbringar natten i ditt sovrum. Detta smarta patent direkt från den socialistiska eran ändrar spelreglerna. Allt som krävs är en ingrediens för att hålla dessa små blodtörstiga insekter borta från dig.

Hur hanterar du de allestädes närvarande myggorna när du inte har ett myggnät på ditt fönster? Det finns flera sätt, hur man gör det, men de gamla hustrurna tricks som alltid bryter banken. Allt du behöver är en ingrediens, en tallrik och en vanlig svampbit. Allt du behöver finns redan i ditt kök.

Ett genialt trick med myggor från Slovesko

Under sommarnätterna kan du äntligen kyla ner och vädra ut din lägenhet, men myggor är ett effektivt avskräckande medel. Inget förstör en kväll som ett distinkt surrande över örat när du försöker somna. Det här mormortricket fungerar som ett osynligt myggnät och du behöver inte spendera en krona på det.

Förbered bara en svamp, en tallrik, ett fat eller någon annan glasplatta och vanlig vinäger. Doppa helt enkelt svampen i vinägern och placera den på fönsterbrädan med fönstret öppet. Lukten kommer effektivt att avskräcka oinbjudna flygande gäster på kvällen. Enkelt, eller hur?

Hur stöter vinäger bort myggor? Det är tack vare dess doft, vilket gör det till ett utmärkt insektsmedel för hushåll. Det är också praktiskt mot andra oinbjudna gäster som kikar in i vårt hem på sommaren. Det är billigt och effektivt. Om lukten av vinäger också irriterar dig kan du prova andra huskurer mot myggor. Ibland kan det göra stor skillnad att välja rätt växter för din uteplats eller fönsterbräda.

Fler huskurer för myggor

Myggor hatar vissa dofter, av vilka många används i avskräckande medel eller rökelse för att hålla dessa insekter borta från våra hem. Hela växter eller aromatiska oljor som lämnas på en svamp eller bomullsull nära ett fönster kan användas för att skydda mot myggor i hemmet. Basilika, rosmarin och mynta fungerar bra och kan enkelt köpas på alla marknader eller odlas från frö själv. Du kan också använda aromatiska oljor av kryddnejlika, citrongräs eller eukalyptus, som är mycket behagliga för våra näsor.

Växter som myggor ärligt talat hatar inkluderar den populära och lättodlade pelargonen. Den har också en avskräckande effekt på spindlar. Den har luftrenande egenskaper och kan vara en vacker dekoration för en fönsterbräda.