Buljong är en favoritsoppa för många av oss, även om vi i varmt väder sträcker oss mer efter kyld soppa. Det råder dock ingen brist på buljongälskare. När temperaturen sjunker lite är det värt att återvända till denna smak. Kockarna har en hemlighet som gör att buljongen på restauranger smakar exceptionellt.
Det finns lika många buljonger som det finns sätt och knep att tillaga dem. Alla gör det lite annorlunda och förlitar sig på olika ingredienser och kryddor. I en till synes enkel soppa är varje detalj viktig. Kockar är väl medvetna om detta och har sina egna patent på hur man får denna maträtt att smaka ännu bättre. På ytan kanske det inte verkar som en bra matchning för den ikoniska polska soppan, men det är värt att kolla in för lite förändring.
Vinäger till buljongen
Många kockar rekommenderar… vinäger i buljong. vinäger. Detta är utspädd ättiksyra, som används i köket främst för konservering på grund av sin mycket sura smak. Men denna syra har också förmågan att lösa upp bindväv och broskväv som finns i kött. Och det är därför mästerkockar förlitar sig på denna ingrediens.
När du vill prova deras trick ska du välja vinäger av högsta kvalitet. Det är dock inte en specifik typ av vinäger, eftersom alla innehåller en syra som förstärker köttets smak. Du kan välja äppelcidervinäger, risvinäger eller till och med spritvinäger.
Hur man använder vinäger i buljong?
Att tillsätta vinäger gör soppan smakligare och har en bättre smak. Den bör tillsättas i början av tillagningen av buljongen, vilket kommer att frigöra fler av de ingredienser som bidrar till köttets smak och konsistens. Det är viktigt att En gryta bara högst en matsked. Då är det helt omärkligt, eftersom dess karakteristiska smak flyr under tillagningen, så vi använder bara dess mildrande egenskaper. Citronsaft används ibland istället för vinäger, men i buljong kan det göra soppan för sur.
Men om du gör en grönsaks- eller veggiebuljong, utelämna detta tillägg. Om det inte finns något kött i grytan finns det inget att mjuka upp heller, och vinägern blir då en onödig komponent i hela buljongen.