Trädgård

Vad du MÅSTE göra nu för att plocka gurkor senast i oktober

Under andra halvan av sommaren börjar trädgårdsmästarna plocka från sin trädgård. Dessa grönsaker producerar rikligt, men inte så länge. Vanligtvis i slutet av augusti blir frukterna små och smaklösa och kastas helt enkelt bort. Men detta kan åtgärdas. Ett annat sätt att förlänga frukten av gurkor och njuta av hemskörden även i oktober.

Hur förlänger man fruktningen av gurkor i trädgården?

Dessa grödor gillar inte nattfrost och kall dagg. Det rekommenderas därför att täcka buskarna i sängarna med spunbond, agrofiber eller film på natten. Använd varmt vatten, inte kallt, för att vattna planteringarna under andra halvan av augusti.

Gurkor kommer också att bära frukt längre om de gödslas. I fruktstadiet behöver grödan kväve, bor och fosfor. Ett bra alternativ för att vattna gurkor så att de fruktar längre är en borsyralösning.

Bladmatning av gurkor kommer att förlänga fruktningen under lång tid. Receptet är som följer. Tillsätt 2 matskedar kaliumhumat. Vattna gurkorna med denna blandning en gång i veckan från slutet av augusti.

Hur man förlänger fruktningen av gurkor i ett växthus?

Gurkor är värmeälskande grödor och svarar inte bra på frost. I växthus producerar de frukt mycket längre. Det är dock viktigt att endast ventilera rummet under dagen och stänga fönstren på natten.

Sjukdomar minskar också avkastningen av gurkor. Du kan bekämpa dem i ett växthus genom att fumigera rummet med ett brinnande tobaks- eller malurtblad. Använd denna metod om bladen visar tecken på sjukdom.

Låt inte växten åldras

Att skörda grönsaker regelbundet är en nödvändig del av att förhindra att växterna åldras. Gurkan, liksom alla levande växter, försöker reproducera sig. Så snart vi slutar plocka gurkor växer frukten till sitt maximum och fröna börjar mogna. I det här fallet slutar växten att blomma.

Om du plockar frukten regelbundet har gurkan inget annat val än att fortsätta blomma och producera ny frukt.

När gurkan är som mest fruktbärande bör den plockas varannan dag, och dagligen om man vill göra gurka eller pickles.

Gurkans blad blir också gradvis gamla. Längst ner på plantan blir det kvar blad som inte fyller någon viktig funktion. När frukterna närmast dessa blad har plockats kan du plocka själva bladen utan att skada växten.

Leave a Response