Trädgård

Månkalender för trädgårdsmästare från 29 juli till 4 augusti: vad kan och kan inte göras i trädgården

De sista dagarna i juli och de första dagarna i augusti är extremt upptagna för . Månkalendern kan hjälpa dig att ta itu med angelägna trädgårdsuppgifter på ett mer effektivt sätt. I synnerhet visar den vilka aktiviteter som definitivt bör utföras under perioden 29 juli till 4 augusti och vilka som är bättre att avstå från.

Månkalendern för trädgårdsmästare 29 juli-4 augusti

Den 29 juli rekommenderas det att mata fleråriga blommor som pioner, iris, liljor, dahlior, gladioli etc.

Dagen därpå rekommenderar kalendern att man tar sig tid att bekämpa skadedjur i marken, inklusive mullvadar, trådmaskar och mullvadar.

Den sista dagen i juli är gynnsam för gödsling av fleråriga trädgårdsblommor och krukväxter samt för att plocka jordgubbar.

Den första dagen i augusti – exakt samma aktivitet rekommenderas, plus ogräsrensning.

Den andra dagen i augusti är en bra dag för gödsling, plus vattning av växter, mulching av jorden, skörd av grönsaker och frukt.

Den tredje dagen i augusti kommer aktiviteter relaterade till behandling av växter mot sjukdomar och skadedjur också att vara användbara och effektiva. Erfarna trädgårdsmästare rekommenderar användning av ekologiska produkter för de grödor som bär frukt.

Men den 4 augusti är dagen inte lämplig för att utföra i trädgården. Enligt månkalendern är denna dag lämplig för planering av plantering av framtida planteringar.

Trädgårdsaktiviteter i augusti

Minska vattningen av fruktträd och buskar gradvis, men sluta inte helt om vädret är varmt och torrt. Jordgubbsbuskar behöver fukt eftersom de bildar blomknoppar för nästa års skörd. Vattna dem med varmt vatten och använd följande mängd vatten:

  • Röda vinbär – 1-2 hinkar per buske;
  • vinbär – 3-4 hinkar;
  • krusbär – 4-6 hinkar;
  • hallon – 5-6 hinkar per 1 kvm.;

Perioden är lämplig för att utföra sanitär beskärning av träd. Efter skörden, kontrollera träden för skadedjur. Beskär också bort vertikala skott som förtjockar kronan och hindrar frukten från att mogna väl. Ta bort vertikala skott från unga plommon och körsbär och luta några horisontellt genom att binda dem till friska grenar. Detta kommer att förbättra fruktsättningen i framtiden.

Sjukdoms- och skadedjursbekämpning bör också göras i augusti. Under denna månad drabbas tomater, potatis, paprika och äggplantor av bladmögel, så ventilera växthuset regelbundet och utför förebyggande behandlingar.

Leave a Response