Att så frön förknippas oftast med våren, men många grönsaker kan planteras i jorden i augusti. Andra halvan av sommaren är en bra tid att fylla på bäddarna och säkerställa en färsk skörd till hösten. Vad ska man så i augusti?

Sommaren är främst skördetid, men erfarna trädgårdsmästare vet att det också är en bra tid att så frön för höstskörden. Vad ska man så i augusti? Många grönsaker är lämpliga, men inte bara de. Du kan också plantera blommor och buskar och de kommer garanterat att trivas.

Vad ska man så i augusti? Många grönsaker lämpar sig för sen sådd. Du kommer inte att ha tid att skörda dem på hösten

Augustisådden omfattar både grönsaker som du kommer att skörda på hösten och grönsaker som du planerar att skörda nästa år. Du kan bland annat plantera nästa säsongs Sorrel och spansk ormrot.

Efter sommarens skörd har du plats i bäddarna för en ny sådd. Under första halvan av augusti kan du så dill och vattenkrasseeftersom dessa växter tål lägre temperaturer. Du kan så under hela månaden sallad, rädisor, kinakål, gräslök, ärtor, gröna bönor, grönkål och vintervitlök. Det är dock viktigt att komma ihåg att skörden beror på vädret. Om hösten är varm och utan större frost kommer de flesta grönsaker att trivas. Du kan också så örter i augusti – de kommer att klara sig bra basilika, salvia och lagerblad.

Vilka växter kan planteras i augusti? Detta är den perfekta tiden för vissa typer av blommor och buskar

Augusti är också en bra tid att plantera några blommor. Du kan plantera vid den här tiden violer, hibiskus och förgätmigej, som kommer att bli ett utmärkt tillskott till din trädgård på våren. Under andra halvan av sommaren kan du också plantera många typer av buskar, till exempel cypresser, enbär, rhododendron, berberis och järnek.