Om dessa livsmedel förvaras i kylskåpet bör du ta ut dem.
Många av oss slänger in flera varor i kylskåpet utan att veta om de ska kylas eller inte.
Det är sant att kylning av saker som kött, fisk och mejeriprodukter är ett bra sätt att hålla dem fräscha. Men det finns andra livsmedel som är lika goda och näringsrika när de förvaras i rumstemperatur.
I den här artikeln kommer du att presenteras för tre produkter som media säger INTE ska kylas; och det finns säkert fler som är skyldiga till att göra det.
Ingefära
Ingefära är känd för sina många fördelar, bland annat lindring av influensasymtom, hosta, yrsel och illamående.
Dessutom främjar ingefära god blodcirkulation och lindrar muskelsmärta. Luftfuktigheten i kylskåpet kan dock skada ingefäran, vilket enligt media kan leda till mögel
Lök
Lök är en populär ingrediens i många maträtter och många av oss äter den till middag varje dag.
Men när de förvaras i kylskåpet kan de börja gro och den kalla luften kan göra dem mjuka, vilket inte är att föredra.
Den här informationen kanske kommer som en nyhet för dig, och det är ingen hemlighet att många danskar förvarar lök i kylen – men det är inte så det ska vara.
Såser
Många lämnar såser i kylskåpsdörren, men det kan faktiskt leda till oxidation och förändra smaken, vilket också innebär att såser blir dåliga snabbt.
Slutsatsen är att även om vissa livsmedel mår bättre i kylen, finns det många saker som faktiskt förvaras bättre i rumstemperatur.