Trädgård

Praktisk guide för att bli av med brambles på din mark

Ta reda på hur du blir av med brambles på din egendom med hjälp av naturliga metoder som getter och får, eller med hjälp av grovt salt för effektiva resultat.

Patrice har problem med sly på sin tomt och skulle gärna vilja bli av med det. Det finns flera metoder för att förstöra brambles, även om det kan vara tidskrävande.

Använda getter och får

Har du någonsin funderat på att använda getter och får för att bli av med snårbuskar? Det är en fantastisk idé! Dessa djur är mycket effektiva när det gäller att eliminera sly. Genom att låta dem beta på marken kommer de gradvis att riva upp buskarna, som så småningom kommer att dö eftersom de inte kan växa tillbaka. För bästa resultat, låt dem beta på marken i två år.

Manuell metod och grovsalt

I avsaknad av djur är den manuella metoden fortfarande ett alternativ. Börja med att skära ner bräkenbuskarna. När de sedan växer upp igen identifierar du bräkenstjälkarna och applicerar två eller tre nävar grovt salt. Den här metoden kräver tålamod och det kan ta upp till två år innan den är helt effektiv.

Underhåll och övervakning av platsen

Oavsett om du använder djur eller den manuella metoden är det viktigt att underhålla och övervaka platsen. Brombuskar är tåliga och kan kräva upprepade ingrepp innan de är helt utrotade.

Leave a Response