Trädgård

Lösning av granntvister: Trädgårdsmästarens ”utmärkta” lösning

Nathan Stafford berättar för Yahoo News att han ofta får vara ”fredsbevarare” mellan stridande invånare. En australiensisk trädgårdsmästare har fått beröm för sin ”utmärkta” lösning till en vanlig tvist mellan grannar. Nathan Stafford, från Nathan’s Lawns and Gardens, sa att han fick ”några samtal” för att hjälpa till att reda ut ”dilemma” i en av bostadsbolagets fastigheter i Sydney.

Närvaro på sociala medier Stafford, som har gjort sig ett namn på sociala medier genom att hjälpa dem som inte har råd att underhålla sina oregerliga trädgårdar, har tidigare erkänt för Yahoo News att han ofta måste vara den ”fredsbevarare” mellan boende som bråkar om en häck eller ett träd som sticker ut över ett staket. Han publicerade en video från jobbet på Facebook i slutet av förra året och delade den på nytt den här veckan, där han visar sin enkla lösning.

Den enkla lösningen ”Fastigheten till höger, han älskar sina vinstockar – rättvist nog, de är fina och gröna. Men fastigheten här till vänster, hennes plats håller på att tas över av dem. Så vad ska vi göra?” sa Stafford i en video som lades ut på nätet på torsdagen, och tillade att de två grannarna inte kunde komma överens om en lösning. ”Jag sa bara: ’Vi skär av den rakt ner i mitten’. Det kommer inte att fixa det, men det kommer definitivt att få bort det från damens egendom för tillfället”, fortsatte han. ”Jag hoppas att detta kommer att bevara freden mellan de två.”

Resultatet Bilderna visar hur trädgårdsmästaren arbetar med att ta bort vinrankan som har vuxit upp längs sidan och upp på taket till den äldre kvinnans hem. När jobbet är klart kan man se hur den boende tackar Stafford med en kram. ”Din ränna är nu renare så att vattnet kan rinna igenom, och allt det där är borta från ditt hus nu som du bad om”, säger han till henne.

Offentligt svar Aussies applåderade Stafford för det sätt han hanterade ”svåra” situationensom länge har varit ett omstritt ämne – huruvida en invånares bladverk som inkräktar på grannens egendom kan klippas. ”Vinrankor kan orsaka så mycket skada. Damen och du har rätt”, sade en person.

Staffords ställningstagande När det gäller hans egen inställning berättade Stafford för Yahoo förra månaden att han anser att det är rättvist spel om växten hänger över gränsen. ”Min åsikt är att om det är över din sida av staketet kan du göra vad du vill med det, så länge du inte hackar det eller förstör det. För mig personligen tycker jag att man kan trimma den”, säger han och råder: ”Det är alltid bäst att prata med grannen först.”

Leave a Response