Tips för hemmet

Kasta aldrig bort citronskal: De är din bästa allierade mot …

Normalt slängs citronskal. Men denna del av frukten kan förvandlas till en ”fälla” som hjälper till att hålla flugor borta från ditt hem, samtidigt som den minskar matsvinnet. Information Brasilien gav ett enkelt exempel på hur du kan återanvända citronskal på ett effektivt sätt.

Ingredienser och beredning

  1. Zest av citron: Börja med att riva skalet av två stora citroner i en behållare.
  2. Vit vinäger: Tillsätt en kopp vit vinäger i behållaren.
  3. Kryddnejlika: Lägg till en handfull kryddnejlikor.
  4. Etylalkohol: Inkludera två matskedar etylalkohol.

Blanda alla ingredienser mycket väl och överför den resulterande lösningen till en glasbehållare med lock. Låt blandningen stå i cirka en till två dagar. Denna viloperiod gör det möjligt för ingredienserna att smälta samman, vilket förbättrar lösningens effektivitet.

Användning

  1. Sila vätskan: Efter att blandningen har vilat, sila vätskan och överför den till en sprayflaska. Detta gör det lättare att applicera botemedlet.
  2. Spraya områden: Spraya denna naturliga insekticid i alla delar av huset där du ofta stöter på flugor.

Denna lösning håller inte bara flugor borta utan hjälper också till att stöta bort kackerlackor och myror. Genom att använda citronskal på det här sättet gör du ett miljövänligt val som minskar avfallet och håller ditt hem fritt från skadedjur på ett naturligt sätt.

Fördelar med insekticid från citronskal

  • Miljövänlig: Minskar matavfallet och undviker användning av starka kemikalier.
  • Multifunktionell: Effektivt mot flugor, kackerlackor och myror.
  • Kostnadseffektivt: Använder ingredienser som ofta redan finns hemma.

Genom att använda denna enkla men effektiva metod kan du få en renare och trevligare boendemiljö utan att behöva använda kommersiella insektsmedel. Dessutom får du ut mesta möjliga av varje del av citronen, vilket visar på ett praktiskt förhållningssätt till hållbarhet.

Leave a Response