Tips för hemmet

Detta billiga knep ser till att din toalett alltid luktar fräscht

Med den här tekniken kommer din toalett alltid att vara ren och alltid lukta gott. Så här gör du. Allt du behöver är några få ingredienser.

Om du letar efter en toalett som alltid luktar gott, har vi precis vad du behöver! Glöm doftande och desinficerande toalettblock. De är bra, men de är inte särskilt miljövänliga, slits snabbt och kostar i slutändan mycket pengar. Vi har en mycket ekonomisk och effektiv lösning som ser till att din toalett alltid luktar gott och förändrar din vardag. Allt du behöver göra är att tillverka dessa block själv med hjälp av ingredienser som du förmodligen redan har hemma.

Faktum är att du kan göra dessa block med vilken doft du vill på bara några minuter. Fördelen är att det är mer prisvärt än att köpa dem på stormarknaden.

För detta recept behöver du 4 g agar-agar för att ge blocken konsistens, 200 ml vatten, 150 ml vit vinäger, eterisk olja (citron, lavendel, tea tree eller mynta) och en matsked flytande svart tvål (valfritt), en iskubsform av silikon och ett gammalt toalettblock av plast. I vissa recept används citronsyra i stället för vit vinäger.

Börja med att blanda agar-agar i det kokande vattnet. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt vit vinäger och svart tvål. Låt svalna i 15 minuter innan du tillsätter 20 droppar av valfri eterisk olja. Blanda väl och fördela i en iskubsform av silikon.

Allt du behöver göra är att vänta på att blocken ska stelna i rumstemperatur. Alternativt kan du placera dem i frysen för enklare borttagning. Ta sedan bort blocken från formarna. Skjut in ett i det gamla toalettblocket och placera det i din toalettskål. Förvara resten i en lufttät burk, utom räckhåll för värme och ljus.

Du kan också använda dina toalettblock för veckounderhåll av toaletten. Inget kan vara enklare. Placera ett block i botten av skålen. Låt det lösas upp och verka i några timmar. Skrubba med borsten och spola. Detta rengör och deodoriserar på samma gång.

Leave a Response