Trädgård

Hur man rengör vit tvätt utan starka kemikalier: En enkel hemlighet

Vita kläder är fantastiska att bära, men vad ingen berättar för dig är att det är en smärta i röven att underhålla dem.

Vi vet alla hur det går till. Att tvätta vita kläder är en av de uppgifter som kan kännas riktigt tröttsamma och metodiska, särskilt när du har många av dem att tvätta. Att sortera dem i olika kategorier som tyger, texturer och typer kan också vara lite av en huvudvärk. Och låt oss inte glömma de smutsiga, fläckiga vita kläderna med smuts som inte verkar ha någon lösning!

Vet du hur du kan bli av med smutsiga vita kläder en gång för alla? Ett trick på internet har blivit viralt och vi har tagit med detta tips till din räddning.

Hemligheten med att tvätta vita kläder utan att använda några hårda produkter

Instagram-profilen för skapare av heminnehåll @kanizialopesofc har blivit viral på sociala medier med en kraftfull blandning för att ta bort smuts från vita kläder.

Med bara några få ingredienser som du har i ditt hem kan du skapa ett rengöringsmedel som verkar på djupet och magin sker redan medan plagget fortfarande ligger i blöt.

Du kommer att behöva

– Stor bassäng;

– Alkoholvinäger – 10 matskedar;

– 4 matskedar socker

– 2 liter varmt vatten;

Hur man förbereder blandningen

Tillsätt 5 matskedar tvättpulver, 2 matskedar bakpulver, 10 matskedar alkoholvinäger, 4 matskedar socker och det heta vattnet i en skål.

Rör sedan om tills produkterna fäster vid vattnet, lägg i de vita kläderna du vill desinficera och låt blötläggas i 30 minuter och gnugga försiktigt.

Skölj slutligen väl och kolla in resultatet av dina vita, fräscht doftande kläder.

Leave a Response