Trädgård

Hur man använder salt på en svamp innan man tvättar disk: Ett användbart tips

Ett enkelt och lätt sätt som du kanske inte har tänkt på förrän nu att återuppliva dem är salt.

Den här produkten som du använder i matlagning kan också rengöra Svampar genom att eliminera bakterier och smuts och därmed förlänga deras användbarhet.

Salt i svampar

Att blötlägga svampar i en havsvattenlösning är ett effektivt alternativ för att desinficera och deodorisera svampar utan starka kemikalier. Denna metod förlänger svampens livslängd och minskar avfallet, vilket gör den till ett kostnadseffektivt och kemikaliefritt alternativ för att hålla köket rent.

Läs om hur du kan använda salt för att förlänga livslängden på hushållssvampar:

Saltvatten för desinficering av svampar

Lös bara upp en kvarts kopp salt (bords-, havs- eller koshersalt) i varmt vatten. Se till att saltet är helt upplöst för att undvika att skada svampfibrerna med slipande partiklar. Låt sedan svampen ligga i lösningen i flera timmar, eller till och med över natten om du kan. Saltet steriliserar svampen och bryter ner eventuella partiklar eller fett som fastnat. Skölj bara svampen noggrant med rent vatten för att ta bort eventuella saltrester.

Hur man håller svampar rena

Genom att införa en regelbunden rengöringsrutin kan du hålla svampar i utmärkt skick. Skölj svampen noggrant efter varje användning och vrid ur den för att få bort vattnet. Placera den helst i ett ventilerat utrymme för att förhindra tillväxt av mögel och fukt.
Annars ska du placera svampen i upprätt läge och på avstånd från ytor som kan ha bakterier.
Var noga med att inte glömma att byta ut svampar med jämna mellanrum eftersom de har ett utgångsdatum. Synliga tecken på slitage är fransiga kanter, minskad rengöringseffekt, blekning och en matt yta.

Leave a Response