Trädgård

Gödsling av tomater med soda – så här gör du

Vanlig bakpulver kan ge oväntade fördelar för. Produkten du har i ditt kök kan driva bort skadedjur från grödor och även göra din tomatskörd sötare.

Strö bakpulver på dina tomater så kan du enkelt avvisa skadedjur. Detta trick kommer också att öka deras fertilitet och skydda dem från vanliga sjukdomar.

Hur du förbättrar din tomatskörd

Bara 1 matsked bakpulver som strös runt växten minskar jordens surhetsgrad och främjar tomatens söta smak. Det är dock viktigt att se till att du inte använder för mycket bakpulver.

Efter att ha strött med bakpulver bör jorden blötläggas med vatten så att ämnet absorberas bättre. Denna effektiva metod kommer att förbättra smaken på tomater utan kemiska tillsatser. För att stimulera tillväxt och förbättra avkastningen, lös upp några matskedar bakpulver i en hink med varmt vatten. Denna lösning bör användas för kvällsvattning en gång i veckan.

Mycket ofta attackeras tomater av bladlöss, som till och med kan förstöra hela grödan. Bakpulver kan eliminera dem – det pulverformiga ämnet stöter bort dem och hindrar dem från att mata på växten.

Om det finns mycket ogräs runt växten kan du bli av med dem utan att använda kemikalier. Allt du behöver göra är att strö bakpulver på dem, och pulvret kommer att bränna ogräset och neutralisera deras skada på egen hand.

Att sänka jordens pH gör att växten bättre kan absorbera näringsämnen, vilket främjar hälsosam tillväxt och större fruktstorlek. Soda kan också ta bort pulverformig mögel och bekämpa fruktdeformitet.

För att se till att dina tomater får rätt mängd näringsämnen kan du vattna dem vid rötterna eller spraya buskarna med en sodalösning.

Det mest populära bland trädgårdsmästare är det klassiska gödslingsreceptet. Du måste ta 10 liter vatten, tillsätt 200 g bakpulver till det, blanda allt väl, häll lösningen i en sprayflaska och spraya tomatbuskarna med den.

Det finns också ett universellt recept som också är populärt. Du måste ta 10 liter vatten, tillsätt 2 matskedar bakpulver, 2 matskedar vegetabilisk olja och en liten mängd diskmedel eller flytande tvål. Denna befruktning kommer att påskynda den spirande processen och öka avkastningen med upp till 20%.

Leave a Response